Altaylı Marco Paixao: Psikolojik olarak öldük

Maddi sıkıntılar çeken ve sıkıntıların saha içindeki sonuçlara yansıdığı Altay'da 38 yaşındaki golcü futbolcu Marco Paixao, kulüpteki olumsuz havayı anlattı. Paixao maaş ödemelerindeki gecikmelerden de bahsetti.

Spor 11 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Marco Paixao'dan olumsuz açıklamalar.

Altay, son 6 maçtır galibiyet yüzü göremediği TFF 1. Lig’de küme düşme potasına geriledi. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve maaşını alamayan futbolcuların geçen hafta antrenmanı boykot ettiği takım, son olarak Ümraniyespor’a 3-0 yenildi. Takımın 38 yaşındaki tecrübeli golcüsü Marco Paixao içinde bulundukları duruma tepki gösterdi.

Paixao “İçimde taşıdıklarımı serbest bırakmam gerektiğini hissediyorum. Son 2.5 aydan sonra kendimi aşağılanmış ve utanmış hissediyorum. O kadar duygusal bir sınıra ulaştım ki bunu açığa vurmam gerekiyor. İçsel gücüm giderek zayıflıyor. Bu yıl bir mucizeyi daha gerçekleştirmek için içimdeki tüm motivasyon sönüyor. İçimde taşıdığım alev her geçen gün sönüyor” dedi.

Altay’da dört defa gol krallığı yaşayan, takımın Süper Lig yolculuğunda büyük katkısı olan ve transfer yasağının olduğu dönemde TFF 1. Lig’de kalma konusunda kilit öneme sahip olan oyuncu “Biz insanız, duygularımız, hislerimiz ve enerjimiz var. Bazen hayatımızda yaşanması imkansız sınırlara ulaşırız. Bu durum uzun süredir erteleniyor. Geçen sene bu takımla bir mucize gerçekleştirdik. Bu sene psikolojik gerginlik üst seviyede. Mental gücümüz kalmadı. Beynimiz psikolojik olarak tamamen öldü. İnsanlar, futbolcu olmanın bazen çok zor olduğunu anlamalıdır. Fransa’da futbolcu olmanın getirdiği psikolojik baskı nedeniyle bir oyuncunun intihar etmeye çalıştığı duruma bakın. Biz futbolcular demirden yapılmadık” şeklinde konuştu.

Altay'da işler yolunda gitmiyor, başkan görevi bırakma noktasındaAltay’da işler yolunda gitmiyor, başkan görevi bırakma noktasında

“Bize yalan söylediklerini biliyoruz”

Paixao kendilerine yıllarca yalan söylendiğini dile getirerek “Yıllarca bize yalan söylediklerini, asla yerine getiremeyecekleri sözler verdiklerini, her hafta bizi kandırdıklarını, gözümüzün içine bakarak yalan konuştuklarını biliyoruz. Ancak yalan üstüne yalan atmaya devam ediyorlar. 2020-2021 sezonunda alacağım olan maaşlar hala ödenmedi. Kulübe olan borcumu kapatmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Ödeme konusunda bir plan yapmıştık ama buna uyan olmadı. Eşimle birlikte ailemizi desteklemek adına ek gelir yolları arayışı içindeyiz. Kulübün bana olan borcu hayli büyük. Sahada daima en iyisini vermeye çalışıyorum. 4 defa gol kralı oldum, takımı Süper Lig’e çıkartan golü attım ve geçtiğimiz sezon inanılmaz bir performansla 22 gol kaydettim” ifadelerini kullandı.

Ümraniye şeytanın bacağını kırdı, Göztepe’nin çıkışı sürdüÜmraniye şeytanın bacağını kırdı, Göztepe’nin çıkışı sürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.