Amerika’nın Dünya Kupası kadrosunu ünlüler açıkladı

Joe Biden, Jill Biden, Shaquille O’Neal, Taylor Swift ve çok daha fazlası… Son iki Kadınlar Dünya Kupası şampiyonu ABD’nin 2023’teki şampiyona öncesi 23 kişilik kadrosunu birbirinden ünlü isimler duyurdu.

Spor 23 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
ABD Kadın Futbol Takımının kadro duyurusu ünlüler geçidine sahne oldu.

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası 20 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak. Dev organizasyon öncesi takımların kadroları bir bir açıklanıyor. Kadrosu açıklanan son takımlardan biri de turnuvaya iddialı bir biçimde giden, kadın futbolunun önde gelen ülkelerin Amerika Birleşik Devletleri.

ABD, henüz turnuvaya gitmeden kadro duyuru şekliyle ses getirdi. 2022 Katar Dünya Kupası’nda önce de gördüğümüz dikkat çekici kadro duyurularında adeta çığır açan ABD, birbirinden ünlü isimlerle şampiyonada ülke adına mücadele edecek sporcuları duyurdu. 23 kişilik kadronun duyurulduğu videoda ABD Başkanı Joe Biden, first lady Jill Biden gibi isimlerin yanı sıra Taylor Swift, Lil Wayne, Shaquille O’Neal, Megan Thee Stallion, Mia Hamm gibi isimler de yer aldı.

ABD’nin forveti Alex Morgan’ın kadroda olduğunu duyuran Taylor Swift, oyuncunun büyük hayranı olduğunu açıkladı. Lil Wayne’in kendisinin kadroda olduğunu duyurduğunu öğrenen kanat oyuncusu Crytal Dunn ise bunun inanılmaz bir şey olduğunu söyledi.

Alex Morgan, videoyla alakalı olarak “Taylor Swift’in ismimi açıkladığını görünce çok şaşırdım ama diğer ünlüleri, influencerları ve futbol dünyasında etkisi olan insanları kadroyu açıklarken görmek çok mutluluk verici” dedi.

FIFA’dan kadın futbolculara tarihi ödül: 152 milyon dolar!FIFA’dan kadın futbolculara tarihi ödül: 152 milyon dolar!

Heyecan Avustralya ve Yeni Zelanda’da yaşanacak

Dünya Kupası bu sene ilk kez 32 takımla düzenlenecek. Avustralya ve Yeni Zelanda’nın ortaklaşa düzenleyeceği turnuva 20 Temmuz – 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Son iki kupanın sahibi ABD, üst üste üçüncü kez zafere uzanmaya çalışacak. ABD daha önce 8 kez düzenlenen turnuvayı 4 kez kazanarak tarihin en başarılı takımı konumunda. Bu turnuvada grup aşamasında Vietnam, Hollanda ve Portekiz’le aynı grupta olan takımın hedefi yine şampiyonluk.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.