Ampute Milli Futbol Takımı Avrupa Şampiyonası finalinde!

Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nın yarı finalinde Polonya'yı 5-1 yenerek finale yükseldi. Milliler finalde unvanını korumak için İspanya ile karşılaşacak.

Spor 7 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Ampute Milli Takımı finalde unvan korumak için İspanya karşısında olacak.

Fransa’nın Haute-Savoie bölgesindeki Evian-les-Bains kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na son şampiyon olarak Ampute Milli Futbol Takımı yarı final mücadelesinde Polonya ile karşı karşıya geldi. Milliler rakibini 5-1 mağlup ederek final vizesi aldı.

Ay-yıldızlıların gollerini 11’inci dakika Muhammed Yeğen, 22’nci dakika Rahmi Özcan, 27 ve 46’ncı dakikalarda Şeyhmus Erdinç ve 30’uncu dakikada Serkan Dereli kaydetti. Polonya Milli Takımı’nın tek golü ise 44’üncü dakikada Kamil Grygiel’den geldi.

Finalde rakip İspanyollar

Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası yarı final mücadelesinde İngiltere ile İspanya karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 2-1 kazanan İspanya, Ampute Milli Futbol Takımı’nın finaldeki rakibi oldu. Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, finalde İspanya’yı yenmesi durumunda 3’üncü kez Avrupa Şampiyonası’nı kazanmış olacak. Türkiye ile İspanya arasında oynanacak final müsabakası yarın saat 18.00’de oynanacak.

Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı son 2 Avrupa Şampiyonası’nı şampiyon olarak tamamlarken, 2022 yılında ise dünya şampiyonu olmuştu.

Sporda cuma gündemi: Göztepe'de kombine çılgınlığı, Elis Özbay'dan olimpiyat kotasıSporda cuma gündemi: Göztepe’de kombine çılgınlığı, Elis Özbay’dan olimpiyat kotası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.