Anadolu Efes finale bir adım uzakta

Basketbol Süper Lig play-off yarı final serisi ikinci maçında Anadolu Efes, Karşıyaka'yı 82-68 mağlup etti ve seride durumu 2-0'a getirdi.

Spor 1 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes finale bir adım uzakta

Süper Lig tarihinde 16 kezle en fazla şampiyon olan takım Anadolu Efes, unvanını korumak ve üst üste ikinci şampiyonluğuna uzanmak için mücadele ediyor. Bu uğurda play-off yarı final serisi oynayan ekip Karşıyaka’yla karşılaşıyor. İzmir ekibi de geçen sezonki final serisinin rövanşını almak istiyor.

Seride ilk maçı kazanan Efes, ikinci maçta da rakibine şans tanımadı. İlk maçı çoğunlukla yüzdeli hücum performansıyla kazanan Efes ikinci karşılaşmada savunmasını sertleştirip rakibine fırsat tanımayarak sonuca gitti. İlk çeyreği 15 sayı farkla önde kapadıktan sonra her ne kadar rakibinin oyuna ortak olmasına engel olamasa da hiç geri düşmeyen lacivert-beyazlılar iyi bir son periyotla beraber sahadan 82-68 galip ayrıldı ve seride durumu 2-0’a getirdi.

Anadolu Efes’te Daniel Oturu 22 sayı, 7 ribaunt ve Shane Larkin 17 sayı 10 asistlik performanslarıyla öne çıkan isimler oldular. Bu isimlerin yanı sıra Elijah Bryant 10 sayı attı. Karşıyaka’da Errick McCollum 24 sayı atarken bu performans seriyi eşitlemeye yetmedi. Seride üçüncü karşılaşma pazar akşamı 20.30’da İzmir’de oynanacak.

İlk adım Fenerbahçe'den! Derbide Beşiktaş direnemediİlk adım Fenerbahçe’den! Derbide Beşiktaş direnemedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.