Anadolu Efes için Erdem Can ve Erkan Yılmaz iddiası

Sezon sonunda koç Ergin Ataman’la yollarını ayıracak Anadolu Efes’te koçluk görevi için Erdem Can ismi iyice ön plana çıktı. İddiaya göre Can’ın ilk hamlesi ise öğrencisi Erkan Yılmaz’ı takıma kazandırmak olacak.

Spor 4 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes'ten Erdem Can ve Erkan Yılmaz hamlesi.

2020-21 ve 2021-22 sezonlarını EuroLeague şampiyonu olarak tamamlayan Anadolu Efes, bu sezon play-off dışında kalmıştı. Gözünü Basketbol Süper Ligi’ne çeviren ekipte Ergin Ataman’ın gelecek sezon Panathinaikos’u çalıştıracağı ise kesin.

Efes, gelecek sezona farklı bir koçla başlayacak. Luca D’Alessandro’nun haberine göre bu isim Türk Telekom’la EuroCup finaline çıkma başarısı gösteren Erdem Can. Can, Zeljko Obradovic’le beraber senelerce Fenerbahçe’de çalıştıktan sonra bir sezon NBA’de Utah Jazz takımında asistan koçluk yapmıştı. Başantrenör olarak Telekom’a dönen Can takımıyla normal sezonu lider bitirip EuroCup’ta da finale kadar yükselmişti. Söylentiye göre Ergin Ataman’la yollarını ayıran Efes’in yeni başantrenörü yaptığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Erdem Can olacak.

İlk transfer tamam

Efes’in son iki sezondur en büyük zaaflarından biri yerli rotasyonundaki nicelik ve nitelik oldu. Takım, bu sezon ortasında Egemen Güven ve Ömercan İlyasoğlu’nu Beşiktaş’a gönderirken Furkan Haltalı’yı transfer etmişti. Ergin Ataman bazı maç sonu röportajlarında yerli oyuncuların performansını açık açık yeren açıklamalar yapmıştı.

İddiaya göre Efes, Erdem Can’la beraber öğrencisi Erkan Yılmaz’ın da transferini bitirdi. EuroCup’ta final yolculuğunun en temel parçalarından olan Yılmaz, Anadolu Efes’in yerli rotasyonuna yapacağı ilk takviye olacak. 2021-22 sezonunda Bahçeşehir Koleji’yle FIBA Europe Cup şampiyonu olan Yılmaz, Türk Telekom’da da istikrarlı performans sergiledi. Erkan bu sezon Avrupa ve Türkiye’de toplam 48 maça çıktı ve 7.4 sayı, 4.8 ribaunt, 2.6 asist, 1.5 top çalma ortalamaları ile oynadı.

Basketbol Süper Ligi’nde son yarı finalist TelekomBasketbol Süper Ligi’nde son yarı finalist Telekom

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.