Anadolu Efes İtalya’da kayıp

EuroLeague'in 6. maç haftasında Anadolu Efes, Bologna'ya deplasmanda 93-81 mağlup oldu. Rakibine birçok hücum ribauntu veren Efes altıncı maçında dördüncü yenilgisini aldı.

Spor 4 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes İtalya'da ikinci yarıdaki kötü oyunuyla sahadan yenik ayrıldı.

THY Euroleague’in 6. maç haftasında Efes, Bologna’ya konuk oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan Anadolu Efes, Shane Larkin ve Rodrigue Beaubois’dan gelen üst üste iki üçlükle ilk bölümü 0-6 üstün geçti. İtalyan takımı Toko Shengelia ve Marco Belinelli’nin başarılı oyunuyla 10 sayılık seri yaptı. Karşılıklı basketler sürerken ilk 10 dakikayı Bologna 20-18 önde kapadı.

İkinci çeyrekte üstün olan Anadolu Efes’ti. Beaubois’nın üçlükleri ile farkı dokuza kadar çıkaran İstanbul takımı Belinelli’yi durdurmakta zorlandı. Efes, soyunma odasında 45-41 üztün olarak bitti.
İkinci yarının başında çekişme sürdü. İtalyan takımı 59-58’ten sonra periyodun sonunda geçiş hücumlarından sayılar bularak son çeyreğe 69-62 önde başladı.

Dyshawn Pierre'de ikinci derece kas yaralanmasıDyshawn Pierre’de ikinci derece kas yaralanması

Maçın final periyoduna Efes, Shengelia’yı durdurmakta zorlandı. Farkın düşmesine izin vermeyen Bologna karşılaşmadan 93-81 galip ayrıldı. Bologna’da Bryant Dunston 14 sayı, 5 ribaunt, 2 asistle oynadı ve eski takımı Anadolu Efes’i yıkan isimlerin başında geldi. Toko Shengelia 19 sayıyla maçın en skoreri oldu. Anadolu Efes’te Rodrigue Beaubois 17 sayı, 3 ribaunt, 3 asistle oynadı.

Fenerbahçe'nin 100'ü gülüyorFenerbahçe’nin 100’ü gülüyor

Altıncı maçında dördüncü yenilgisini alan Anadolu Efes, gelecek hafta sahasında Zalgiris‘i ağırlayacak. Altıncı maçında beşinci galibiyetini alan Bologna ise Real Madrid deplasmanına gidecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.