Anadolu Efes play-in maçında: ‘Tomi’nasyon sürecek mi?

Anadolu Efes EuroLeague'de yoluna devam edebilmek için play-in maçında Virtus Bologna'yla karşılaşacak. Sinan Erdem'deki mücadelede başantrenör Mijatovic sonrası form grafiği yükselen lacivert-beyazlılarda hedef galibiyet.

Spor 16 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Anadolu Efes Başantrenörü Tomislav Mijatovic, kritik Bologna maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Sezona Erdem Can yönetiminde başlayıp EuroLeague’de istediği sonuçları alamayan, devamında yardımcı antrenör Tomislav Mijatovic’i takımın başına getirip onda sekiz yaparak üst sıralara tırmanan Anadolu Efes Hırvat çalıştırıcının yarattığı ‘Tomi’nasyonu sürdürüp play-off’a kalma peşinde.

Bu hedef doğrultusunda play-in maçında sahne alacak Efes’in rakibi İtalyan temsilcisi Virtus Bologna. Sinan Erdem Spor Salonu’nda saat 21:00’de başlayacak müsabakayı kazanan ekip play-off umutlarını bir sonraki maça taşıyacak. EuroLeague’in normal sezonunda 17’şer galibiyet ve mağlubiyet yaşayan iki takımdan Anadolu Efes dokuzuncu, Virtus Segafredo Bologna ise onuncu sırada yer almıştı.

EuroLeague’de yenilenen statü gereği bu sezon sıralamada ilk altıda yer alan takımlar doğrudan play-off oynama hakkı kazandı. Sezonu yedi, sekiz, dokuz ve onuncu sırada bitiren ekipler ise organizasyon tarihinde ilk kez oynanacak play-in’e katılım hakkı elde etti.

Normal sezonu yedinci sırada tamamlayan Maccabi’yle sekizinci Baskonia’yı karşılaştıracak play-in maçının galibi adını play-off’a yazdırıp Ergin Ataman’ın yönettiği Panathinaikos’a rakip olacak. Bu eşleşmenin yenik tarafı ise Efes-Bologna eşleşmesinin kazananıyla play-off’un sekizinci boşluğu için son bir maça çıkacak. İlgili maçı kazanan ekip normal sezon lideri Real Madrid’e rakip olacak.

Efes’ten 836’ncı Avrupa çıkarması

Potada yıllardır Türkiye’yi en üst düzeyde temsil eden Anadolu Efes, Bologna karşısında tarihindeki 836’ncı Avrupa maçına çıkacak. Lacivert-beyazlılar Avrupa’da çıktığı 835 maçta 472 galibiyet ve 363 yenilgi yaşadı.
Anadolu Efes 2001-2002 sezonundan bu yana mücadele ettiği EuroLeague’de ise 588’inci kez boy gösterecek. Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda çıktığı 587 mücadelenin 315’ini kazanan Anadolu Efes 272’sinden mağlubiyetle ayrıldı, iki kez de şampiyonluk yaşadı.

Tomislav Mijatovic: Galibiyetin formülü savunma sertliği ve hücumdaki enerji

Anadolu Efes’in başına geçtiği günden beri çehresini değiştirip Avrupa’daki sezonunu kurtaran başantrenör Tomislav Mijatovic Bologna maçı öncesi demeç verdi. Kulübün resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“EuroLeague sezonumuzdaki nihai hedefimize ulaşmak için önemli bir play-in adımını attıktan sonra, şimdi kendi sahamızda Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki müthiş taraftarımızın önünde çok tecrübeli bir takıma karşı oynayarak bir başka önemli adımımızı atıyoruz. Kendi sahamızda 40 dakika boyunca savunma sertliğimizi, ribaunt konsantrasyonumuzu ve hücumdaki enerjimizi ortaya koymamız, hedefimiz olan galibiyete ulaşmamızın anahtarı olacaktır.”

Efes’e sezon başında katılan genç oyuncu Justus Hollatz da konuştu. Hollatz” Bu maç bizim için ölüm kalım maçı olduğundan dolayı fazlasıyla fiziksel mücadeleye sahne olacak. Virtus Bologna, tehlikeli oyunculara sahip tecrübeli bir takım. Hücumda kolay şutlar yaratabilmek için iyi savunma yapmamız gerekiyor. Topu iyi bir şekilde paylaşmalıyız ve mücadeleye hazır olmalıyız” dedi.

Eda Erdem böyle istedi! Fenerbahçe öne geçtiEda Erdem böyle istedi! Fenerbahçe öne geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.