Anadolu Efes Will Clyburn’e veda etti

EuroLeague'deki Türk ekiplerinden Anadolu Efes yıldız forvet Will Clyburn'e veda etti. Sözleşmesi sona eren oyuncuyla yola devam edilmeyeceği açıklandı.

Spor 20 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Will Clyburn ve Efes'in yolları ayrıldı.

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi sporu da etkiledi. Avrupa basketbolunda taşlar yerinden oynadı. O dönem üç ekiple temsil edilen Rusya’ya tepki gösterildi. Bu üç ekip ligden ihraç edildi ve bir sonraki karara kadar lige dönmeleri yasaklandı. Özellikle Unics Kazan ve CSKA Moskova’da forma giyen yıldız oyuncuların akıbeti merak edilir hale geldi. Bu oyuncular arasında en büyük yıldız ve geleceği en merak edilen isim de Will Clyburn’dü. CSKA’nın yıllar yılı başarılı olmasını sağlayan ABD’li oyuncu 2019’daki şampiyonlukta temel parçalardan biriydi.

O sezonun sonunda üst üste ikinci şampiyonluğuna uzanan Anadolu Efes Shane Larkin ve Vasilije Micic gibi yıldızların yanına Will Clyburn eklemesini yapınca bu gelişme gündeme bomba gibi düştü. Halihazırda EuroLeague’in en iyi gard ikilisine ve en iyi beş oyuncusundan ikisine sahip takım belki o beş oyuncudan bir diğerini kadrosuna ekliyordu. Top paylaşımının nasıl yapılacağı konusu soru işaretiyken başta ligin en formda koçu Ergin Ataman vardı ve çok da dert edilmiyordu.

Ancak sezon başladıktan sonra yeni yüzüyle Efes’in uyum sorunları her geçen hafta daha da ayyuka çıktı. Her ne kadar Will 16.7 sayı, 5.7 ribaunt ve 2.1 asist ortalamalarıyla oynamış olsa da takım play-off dışında kalarak büyük hayal kırıklığı yaşadı. Bunda sakatlıkların ve uzun rotasyonunda yakalanamayan istikrarın da etkisi vardı. Efes, Süper Lig play-off’ları yarı finalinde Fenerbahçe’ye ilk maçta 42 sayı farkla yenilse de ikinci maçta Clyburn’ün epik performansı sonrası son saniye basketiyle sahadan galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı. Finalde şampiyon olan takım sezonu teselliyle tamamladı.

Bir Mario Hezonja bilmecesiydi, çözüldüBir Mario Hezonja bilmecesiydi, çözüldü

Ancak Vasilije Micic’le beraber takımı beş sezondur başarıdan başarıya koşturan Ergin Ataman’ın ayrılıkları Efes’i olumsuz etkiledi. Larkin ve Clyburn önderliğindeki takım Erdem Can yönetiminde sakatlıklardan başını kaldıramadığı sezonun ilk yarısını kötü geçirdi. Clyburn’ün sahada bireysel oyunu dikkat çekiyor ve taraftarların arasında homurdanmalara yol açıyordu. Erdem Can’la yollar ayrılıp Tomislav Mijatovic’le yola devam edilirken Efes kendini bir şekilde play-in potasına attı. Ancak burada alınan Virtus mağlubiyeti 2023-24 sezonunun son perdesi anlamı taşıdı.

Ancak son hayal kırıklığı bu değildi. Ligde Fenerbahçe’ye karşı oynanan final serisinin ilk iki maçı Clyburn’ün kulüpteki sonunu getirdi. Savunmadaki eforsuzluğu ve hücumdaki top paylaşımını kesen yapısı iki mağlubiyette etken oldu. Ataşehir’deki ilk maçı tribünden izledi. Efes bu maçı kazandı. İkinci maçta da beş yabancı tercihinden biri olmayan oyuncu için yolun sonu görünürken takımı 20 sayı geriden gelmesine rağmen Fenerbahçe’ye uzatmada yenilmekten kurtulamadı ve Efes için sezon kupasız bitti.

Sezonun bitimi ardından Vincent Poirier ve Roland Smits gibi önemli uzunlarla anlaşan, Shane Larkin’le dört senelik kontrat imzalayan takımın Clyburn konusunda atacağı adım merakla bekleniyordu. EuroLeague’de 13.3 sayı, 4.6 ribaunt ortalamaları yapan oyuncuyla yola devam edilmeyeceği kulübün resmi hesabından duyuruldu. Gelirken sezonun en flaş transferi olan ve kıtanın en iyi beş oyuncusundan üçünün aynı takımda buluştuğu denklemi yaratan Clyburn’ün ayrılığı, çoğuna göre takımdaki fazlalık olarak görülüp elden çıkarıldığı için mutlulukla karşılandı. Avrupa basketbolunu sarsan transfer hikayesi mutsuz sonla bitti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.