Anadolu Efes’te Erdem Can dönemi sona erdi

EuroLeague'de son olarak Zalgiris Kaunas'a mağlup olan Anadolu Efes'te koç Erdem Can'ın görevine son verildi.

Spor 1 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes'te Erdem Can dönemi son buldu.

Bu sezon EuroLeague’de 24 maçta 9 galibiyet ve 15 mağlubiyet alarak beklentilerin altında kalan Anadolu Efes’te koç ayrılığı yaşandı. Son olarak Zalgiris Kaunas’a 96-70 mağlup olan takımda Erdem Can’ın görevine son verildi.

Erdem Can geçen yaz Ergin Ataman’ın ayrılmasından sonra başa gelmişti. 2022-23 sezonunda EuroCup’ta Türk Telekom’la final oynama başarısı gösteren ve dikkat çeken Erdem Can kariyerine Anadolu Efes’le devam etmişti. Ancak sezona istediği başlangıcı yapamayan, sakatlıkların da etkisiyle bir türlü kadro istikrarı yakalayamayan Efes play-off potasının fazlasıyla uzağında kaldı. Son aldığı farklı Kaunas mağlubiyetiyle dokuz galibiyette kalan Efes 10. sıradaki Partizan’ın üç galibiyet gerisinde sezona devam ediyordu. Efes Süper Lig’de de son olarak Karşıyaka’ya 99-81 mağlup oldu ve liderliği Fenerbahçe’ye kaptırdı.

Kulüpten yapılan açıklamada “Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Sayın Erdem Can ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Kendisine kulübümüze verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyeri için başarılar dileriz” sözlerine yer verildi.

Erdem Can, Zalgiris yenilgisi sonrası “Bu sezon birçok EuroLeague takımında koç değişikliği yaşandı. Bu konuda kulüp yönetimine güveniyor musunuz?” sorusuna “Ben her şeyden önce kendime güveniyorum. Kim olduğumun, neler başarabileceğimin ve kapasitemin farkındayım. Ayrıca oyuncularıma ve onların kazanma isteklerine çok güveniyorum. Bizim işimizde bir şeyi hemen başaramazsınız, bu bir gerçek. Yine de bu işte maalesef insanlar her şeyden önce sonuca bakıyor, insanlar sonuç istiyor. Bu nedenle bir şekilde sonuç almak zorundasınız, yoksa söylediğiniz diğer tüm şeyler boşa gidiyor” şeklinde yanıt vermişti.

Ancak bugün görevine son verilen Can’la beraber bu sezon EuroLeague’de görevine son verilen koç sayısı yediye çıktı. Daha önce Fenerbahçe de Dimitris Itoudis’le yollarını ayırıp Sarunas Jasikevicius’la anlaşmıştı. Beşinci sıradaki Virtus Bologna tüm yazı beraber geçirdikten sonra şok bir kararla Sergio Scariolo ile vedalaşıp Luca Banchi’yle yola devam etmişti. Bu takımlar haricinde Baskonia, Kızılyıldız, Zalgiris Kaunas ve Asvel (iki kere) koç ayrılığına gitti.

Efes’te koç koltuğu için iki aday

Anadolu Efes’in Erdem Can’ın görevine son vermesi ardından Basketbol Süper Lig’deki koç değişim sayısı da bu sezon için dokuza yükseldi. Basketfaul’ün haberine Bologna’nın eski koçu Sergio Scariolo ve Fenerbahçe’nin eski koçu Dimitris Itoudis Efes’teki koçluk koltuğu için adı geçen isimler.

Anadolu Efes, Zalgiris'ten fark yedi, çanlar Erdem Can için çalıyorAnadolu Efes, Zalgiris’ten fark yedi, çanlar Erdem Can için çalıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.