Anadolu Efes, Zalgiris’ten fark yedi, çanlar Erdem Can için çalıyor

EuroLeague'de Anadolu Efes, baştan sona kötü oynadığı maçta Zalgiris'e 96-70 yenildi. Farklı mağlubiyet sonrası koç Erdem Can'a 'kovulma' sorusu geldi.

Spor 1 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes maçtan 26 sayı farkla yenik ayrıldı.

Euroleague’de çift maç haftasını Zalgiris deplasmanında açan Anadolu Efes, hiçbir varlık gösteremediği maçı 96-70 kaybetti ve sıralamada rakibinin gerisine düştü. Mücadeleye ev sahibi ekip 8-0’lık seriyle başladı. Anadolu Efes savunması karşısında çok rahat eden Litvanya temsilcisi televizyon molası dönüşü farkı 19 sayıya çıkardı. Devamında hücumda skor üretmeye başlayan Efes, Zalgiris’in üç sayılık isabetlerini durduramayınca ilk periyot 34-14 yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğüyle kapandı.

İkinci çeyreğe de iyi giren Zalgiris, üç dakika içinde farkı 30’a yükseltmeyi başardı. Darius Thompson önderliğinde biraz kıpırdanan Efes farkı bir nebze olsun eritip skoru 46-28’e getirse de devamı gelmedi ve soyunma odasına 58-37’lik ev sahibi ekip üstünlüğüyle gidildi. İkinci devrenin başında geri dönüş sinyali vermekten uzak gözüken lacivert-beyazlılar, farkı bir türlü düşüremedi. Üçüncü çeyreği 76-59 önde kapatan Zalgiris, maçı da 96-70 kazandı. Efes’te Will Clyburn 19 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken Darius Thompson da 17 sayı üretti. Kazanan tarafta öne çıkan performanslar 18 sayı sekiz ribaunt üreten Laurynas Birutis ve 11 sayı 7 asistle oynayan Tomas Dimsa’dan geldi.

Fenerbahçe Fransa'da hata yapmadıFenerbahçe Fransa’da hata yapmadı

Bu yenilgiyle Euroleague’deki 15’inci mağlubiyetini alan Efes sıralamada 16’ncı basamağa geriledi ve play-off potasından oldukça uzaklaştı. Zalgiris ise galibiyet sayısını Efes’le eşitledi ve averajla öne geçen taraf oldu.

Erdem Can’a ‘görevden alma’ sorusu

Maçtan sonra basın toplantısı yapan Erdem Can’a bir gazeteci “Bu sezon EuroLeague’de çok sayıda koç kovuldu, bu bağlamda Anadolu Efes yönetimine ne kadar güveniyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Efes’in koçu şu yanıtı verdi: “Ben her şeyden önce kendime güveniyorum. Kim olduğumun, neler başarabileceğimin ve kapasitemin farkındayım. Ayrıca oyuncularıma ve onların kazanma isteklerine çok güveniyorum. Bizim işimizde bir şeyi hemen başaramazsınız, bu bir gerçek. Yine de bu işte maalesef insanlar her şeyden önce sonuca bakıyorlar, insanlar sonucu istiyorlar. Bu nedenle bir şekilde sonuç almak zorundasınız yoksa söylediğiniz diğer tüm şeyler boşa gidiyor.”

Anadolu Efes çift maç haftasının ikinci ayağında cuma akşamı Olimpia Milano’yu ağırlayacak.

Furkan Korkmaz döndü ama yetmediFurkan Korkmaz döndü ama yetmedi

Basketbolda Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden takımların aldıkları sonuçlar şöyle..

EuroCup: Telekom – Bourg 64-68

FIBA Europe Cup: Bahçeşehir Koleji – Sporting Lizbon 99-87

Manisa Büyükşehir Belediye – Nymburg 55-69

Basketbol Şampiyonlar Ligi: Tofaş – Strasbourg 93-71

Hapoel Jerusalem – Karşıyaka 83-74

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.