Fenerbahçe Fransa’da hata yapmadı

EuroLeague'in 24. haftasında Fenerbahçe, Asvel deplasmanında 83-73 mağlup etmeyi başardı. Bu sezon 4. deplasman galibiyetini alan Kanarya toplamda 15. zaferini elde etti.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Asvel'e geçit vermedi.

EuroLeague’de ilk dört için savaş veren ve bu yolda kazandığı Bologna maçıyla büyük bir adım atan Fenerbahçe, çift maç haftasının ilk ayağında Asvel’e konuk oldu. Fransa’da oynanan maçta Nate Sestina ve Tarık Biberovic gibi oyuncular sakatlıktan dönmüştü. Nigel Hayes-Davis’in durumuna maç günü karar verildi ve oyuncunun oynamaması uygun görüldü.

Karşılaşmanın başında hücumda tutuk olan Fenerbahçe Nick Calathes’in potaya gittiği pozisyonlarla skora tutundu. İlk periyot 18-16 Fransız takım lehine sona erdi. İkinci yarıya Mike Scott adeta damga vurdu. Televizyon molasına yakın fark çift hanelere kadar çıktı. Ancak çeyreğin ikinci kısmında toparlanan Fenerbahçe, Scottie Wilbekin’in dış şutlarıyla farkı kapatmaya başladı. İlk yarıya üç sayılık basketle nokta koyan sarı-lacivertliler skoru 42-39’a kadar getirdiler.

NBA'de All-Star beşleri belli oldu, LeBron rekor kırdıNBA’de All-Star beşleri belli oldu, LeBron rekor kırdı

İkinci yarıya da ilk yarıda kaldığı yerden devam eden Fenerbahçe dış şutlarda istikrarı sürdürdü. Asvel hücumu da verimini yitirince televizyon molasına 53-47 Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi. İlk yarının iyilerinden Johnathan Motley yeniden devreye girince fark bu kez Fenerbahçe lehine çift hanelere yükseldi. Son çeyreğe 67-56 sarı-lacivertli ekibin üstünlüğüyle gidildi. Kanarya son çeyreğe hücumda tutuk başlasa da savunmada sertlikten ödün vermedi. Amine Noua’nın hem savunma hem ribaunt katkısı dikkat çekerken hücumdaki kilit Motley ile açıldı. Asvel’in farkı kapama çabaları sonuç vermedi Fenerbahçe maçı 83-73’lük skorla kazandı.

Sarı-lacivertli ekip bu sonuçla 24. maçında 15. galibiyetini almayı başardı. Asvel 19. kez yenildi. Sarı-lacivertlilerde Motley 24 sayı atarken Scottie Wilbekin 17 sayı ve 5 asistle katkı sundu. Noua 11 sayı, 7 ribaunt, 2 blok yaparken Nick Calathes 8 sayı ve 8 asistle galibiyette rol oynadı. Asvel’de Mike Scott 26 sayı attı. Fenerbahçe bir sonraki maçında cuma akşamı 22.30’da Monaco’ya konuk olacak. Asvel perşembe akşamı 22.45’te Real Madrid’e konuk olacak.

Alperen ve Houston, LeBron ve Lakers'ı rahat geçtiAlperen ve Houston, LeBron ve Lakers’ı rahat geçti

Gecenin diğer sonuçları:

Kızılyıldız-Valencia 82-64

Olympiacos-Alba Berlin 101-87

Bayern Münih-Baskonia 112-109

Real Madrid-Maccabi Tel-Aviv 106-101

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.