Anadolu Efes’ten bir Tibor Pleiss geçti

Anadolu Efes 2024-25 sezonu kadro yapılanması çalışmalarına başladı. Lacivert-beyazlı ekip 2018'den beri kulübün formasını terleten Alman uzun Tibor Pleiss'a veda etti.

Spor 17 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Pleiss, Anadolu Efes'e veda etti.

Anadolu Efes 2018’den beri birçok başarıya imza attı. Bu süreçte üç kez Final Four heyecanı yaşayan takım üçünde de finale kaldı ve ikisinde şampiyonluk yaşadı. Birçok Anadolu Efes efsanesine dönüşen sporcunun yer aldığı kadrolarda en sadık isimlerden biri Alman uzun Tibor Pleiss oldu. Pleiss 2018 yılında katıldığı ekiple birçok sevinç yaşadı.

Ergin Ataman’ın oyununda şutu olan uzun olarak fazlasıyla önemli yeri olan Pleiss iki EuroLeague şampiyonluğunda da önemli pay sahiplerindendi. Bu süreçte üç kez de Türkiye Ligi’ni kazanan Pleiss bunların yanı sıra bir de Türkiye Kupası kazanıp kupanın en değerli oyuncusu seçildi. 34 yaşındaki basketbolcu geçen sezon EuroLeague’de 7.8 sayı, 3.6 ribaunt ortalamalarıyla oynamıştı. Hiçbir zaman gösterişli istatistiklere sahip olmayan Pleiss her zaman iyi bir takım arkadaşı ve gerektiği anda sahne alan görev bilinciyle beğenileri toplamıştı. Pleiss 2018 yazında girdiği kapıdan 2024 yazı itibariyle çıkıyor.

Kulüpten yapılan açıklamada “Bugün gerçek bir Anadolu Efesli ve gerçek bir şampiyona veda ediyoruz! Unutulmaz maçlar, kritik anlarda alınan sorumluluklar ve unutamayacağımız final performansları… Göstermiş olduğun adanmışlık ile birçok zaferimizde kilit rol oynadın. Aynı zamanda, örnek kişiliğin ve eğlenceli karakterin ile de tüm Anadolu Efeslilerin sevgilisi oldun. İşte tüm bunlar nedeniyle burası her zaman senin evin olmaya devam edecek” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.