Anadolu’da beraberliklerin günü

Süper Lig’de 11. hafta maçlarında Sivasspor evinde Adana Demirspor’la Konyaspor da evinde Karagümrük’le 1-1 berabere kaldı.

Spor 6 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Anadolu'daki maçlarda takımlar birbirleriyle yenişemediler.

Süper Lig’de 11. hafta maçları pazar mesaisiyle sürdü. Günün ilk maçında iki güçlü ekip Sivasspor ve Adana Demirspor karşılaştı. Sivas takımı Fode Koita ile 10. dakikada öne geçti. Benjamin Stambouli 57’de maça dengeyi getirdi. Topa daha çok sahip olan taraf Adana Demirspor’du ancak daha tehlikeli olan Sivasspor’du. Maçta skor değişmedi, taraflar sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla Sivasspor puanını 14’e yükseltti ve 10. sırada yer aldı. Adana ekibiyse 21 puanla 3. sırada.

Günün bir diğer maçında Konyaspor ve Karagümrük karşılaştı. Karagümrük ikinci yarının hemen ilk dakikasında Güven Yalçın’la golü buldu. Konya beraberlik golü için maç boyunca yüklendi. Maçın son dakikasında bir yan topta Konyasporlu futbolcu ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem, VAR incelemesi sonrası beyaz noktayı gösterince Karagümrüklü oyuncular uzun süre itiraz ettiler. Karar değişmedi. Konya, Sokol Cikalleshi ile dengeyi sağladı. Maç 1-1 bitti. Konya puanını 10’a çıkardı ve 15. sıraya geldi. Karagümrük ise 11 puanla 13. sırada yer aldı.

Maçın ardından Karagümrük Futbol Kulübü, resmi hesabından yayınladığı açıklamayla beraber hakem yönetiminden şikayet etti:

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.