Ancelotti: Arda’yı koruyoruz

Braga maçında kadroda olmasına rağmen forma şansı bulamayan Arda Güler hakkında konuşan Carlo Ancelotti, genç oyuncuyu riske etmeyeceklerini açıkladı.

Spor 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ancelotti de Arda'yı koruyor.

Carlo Ancelotti, iki maçtır kadroda olan Arda Güler’e forma şansı vermedi. Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olduktan sonra önce menisküs sakatlığı geçiren ardından arka adalesinden sakatlanan Arda Güler, uzun süre sahalardan uzak kaldı. Arda geçtiğimiz haftalarda takımla çalışmaya başladı ve ilk defa geride kalan hafta sonu Rayo Vallecano maçında kadrodaki yerini aldı. 0-0 biten karşılaşmada süre alamayan oyuncu Şampiyonlar Ligi’ndeki Braga maçında şans bekledi.

Rakibi karşısında farkı açan ve son bölüme 3-0’lık avantaj taşıyan Real’de teknik patron Carlo Ancelotti yine Arda’yı oyuna almadı. Konuyla alakalı olarak maç sonunda konuşan Ancelotti “Arda Güler mi? Onunla alakalı çok dikkatli davranıyoruz ve risk almıyoruz. Ciddi bir sakatlığı atlattıktan sonra yalnızca 4 idman tamamladı. Yakında oynayacak. Yüzde yüz olduğunda oynayacak. O genç ve biz de onu koruyoruz” dedi.

Montella Madrid'de Arda'yı yakın takipteMontella Madrid’de Arda’yı yakın takipte

Koruma açıklaması Kartal’ı hatırlattı

Carlo Ancelotti’nin Arda Güler konusunda onu koruduklarına dair yaptığı açıklama zamanında İsmail Kartal’ın Arda’ya az süre verdiği dönemde konuyla alakalı gelen soruya verdiği yanıtı hatırlattı. Kartal, 13 Mart 2022 tarihinde Alanyaspor’u 5-2 yendiği maçın ardından “Arda Güler oyuna ne zaman girecek, ne zaman ilk 11 oynayacak, bunları planladım. Bu maçta da tam zamanında oyuna aldım. Oyuna gireceği bir ortam vardı, bizim evladımız. Mesut Özil ağabeyinin yerine girdi. Onu koruyoruz, kolluyoruz.” demişti. Arda berabere devam eden maçta Mesut yerine oyuna girdikten sonra 1 gol ve 1 asistle yıldızlaşıp takımına 3 puan getirmişti. Kartal o dönemde Arda’ya yeteri kadar forma şansı vermediği için eleştiriliyordu. Aynı eleştiriler bir sonraki sezon teknik direktörlük koltuğundaki Jorge Jesus’a da yönelecekti. Evet Arda yetenekleri ve yapabildikleriyle formayı hak ediyordu ancak tecrübeli teknik direktörler de -Real Madrid döneminde de göründüğü üzere- Arda’yı fiziksel olarak “korumakta” haklıydı.

Biri İsmail Kartal'ı durdursun! Rekorlar paramparçaBiri İsmail Kartal’ı durdursun! Rekorlar paramparça

Marca’dan Arda anketi

Öte yandan İspanyol basınından Marca, maç sonunda Arda Güler’in oynamaması konusunda okuyucularına bir anket açtı. Buna göre “Kötü, bugün ilk kez sahaya çıkması için mükemmel bir gündü” cevabını veren yüzde 66, “İyi, daha fazla süre alması gereken başka futbolcular var.” cevabını veren yüzde 34 oldu. Gazetedeki yorumda “Taraftar, Arda’yı görmeye geldi. Türk futbolcuyu görememenin büyük bir hayal kırıklığı olsa da en azından büyük bir Brahim Diaz ile karşılaştı. Ya Arda Güler’e bir şey oldu ya da Ancelotti’nin böyle bir karar almasının hiçbir anlamı yok. Arda’nın oynatılması için çok rahat bir maçtı.” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.