Andrea Pirlo futbola geri döndü!

Karagümrük’ten ayrılan teknik direktör Andrea Pirlo, Gerard Pique’nin sahibi olduğu Jijantes FC formasıyla sahalara dönecek. Jijantes FC, Kings League’de mücadele ediyor.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Pirlo futbola döndü.

İtalyan futbol efsanesi ve Karagümrük’ün geçtiğimiz günlerde yollarını ayırdığı Andrea Pirlo futbola döndü. Pirlo, Gerard Pique’nin de sahibi olduğu, Kings League’de mücadele eden Jijantes FC’nin formasını terletecek.

Pirlo, Karagümrük’ten ayrıldıktan sonra yeni adresinin neresi olacağı fazlasıyla merak edilmişti. Pirlo, İspanya’daki Kings League’de boy gösterecek.

 

Kings League nedir?

Kings League, standart futbol sahasından daha küçük bir alanda 7’ye 7 maçların oynandığı ve 2022’de eski Barcelona futbolcusu Gerard Pique tarafından kurulan bir futbol ligi.

Ligin kurulma aşamasında tanıdık futbol simalarıyla beraber internet yayıncıları da etkin rol oynadı. Arjantin’deki Apertura ve Clasura şekline benzer şekilde iki ayrı mevsim halinde oynana lig, Kış Sezonu ve Yaz Sezonu şeklinde ikiye bölünüyor. İki mevsimin de kendine ait turnuva şeması ve şampiyonu oluyor.

Lig aşamasında 12 takım mücadele ediyor, 11’er maçın ardından 8 takım play-off aşamasına yükseliyor. Her hafta, 20’şer dakikalık devrelerden 40 dakikalık 6 maç oynanıyor. Her sezonun başında takımlar, oyuncularını draft yöntemiyle seçiyorlar. 12’şer oyuncudan oluşan takım kadrolarında 10’ar oyuncu draft yöntemiyle seçiliyor. 11. ve 12. oyuncular genelde yayıncı veya eski futbol siması oluyor. Bu oyunculardan 11. olarak nitelendirilen isim tüm sezonu aynı takımla geçirirken kadronun 12. ismi haftadan haftaya değişkenlik gösterebiliyor.

Yeni Nou Camp'a ilk kazmayı Nihat Özdemir vurduYeni Nou Camp’a ilk kazmayı Nihat Özdemir vurdu

Kings League’in kendi içinde kuralları var. Bu kurallardan bazıları sarı kartın 2, kırmızı kartın 5 dakikalık cezaya sebep olması; taç atışlarının elle istenildiği gibi kullanılması, değişiklik hakkının sınırsız olması.

Gizli silahlarla futbol

Ayrıca takımların maçlarda çeşitli “gizli silahları” olabiliyor. Bunlar, kendi lehine penaltı çalma, rakip takım oyuncusunu 2 veya 5 dakikalığına kenara yollama, 2 dakikalığına atılan golü 2 sayma gibi silahlar.

Kings League maçları Barcelona Limanı’nda oynanıyor. TikTok, Twitch, YouTube gibi mecralardan yayınlanan maçlar büyük ilgi çekiyor. Ortalama olarak 500 bin izleyici karşılaşmaları takip ediyor. Ligde Gerard Pique’nin yanı sıra Sergio Agüero, Iker Casillas gibi tanıdık isimlerin de takımları bulunuyor. Ligde ilk sezonun Kış Mevsimi’nde El Barrio takımı mutlu sona ulaşmıştı.

26 Şubat’ta oynanan karşılaşmalarda Ronaldinho da boy göstermiş. Pique, efsane oyuncunun ligin Brezilya versiyonunun ortak başkanlarından biri olduğunu açıklamıştı. İşte Andrea Pirlo da ligin Yaz Mevsimi 5. haftasında Gerard Pique’nin takımı Jijantes FC’de 12. oyuncu olarak forma giyecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.