Avrupa futbolunda Türk günü

Avrupa futbolunda birbirinden heyecanlı maçlar oynanırken Türk futbolcular bu maçlara damga vurdu. Hakan Çalhanoğlu attığı gollerle Inter'i galibiyete taşırken Enes Ünal da Bournemouth'ta sahne aldı. Yusuf Yazıcı, Lille'e galibiyeti getirdi.

Spor 29 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Avrupa futboluna Türk futbolcular damga vurdu.

Türk futbolunun lejyonerleri bayrağı hakkıyla temsil ettiler. Milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu, Enes Ünal ve Yusuf Yazıcı attıkları gollerle takımlarına kritik katkılar sağladılar.

Geçtiğimiz hafta Milan’ı yenerek tarihinin 20. şampiyonluğuna uzanan Inter’de taraftarın uğruna besteler yaptığı Hakan Çalhanoğlu yıldızlaştı. Sahasında Torino’yu hatırlayan Inter karşılaşmayı 2-0 galip tamamlarken Hakan’ın golleri öne çıktı. İlk yarısı 0-0 biten maçın 56. dakikasında sahneye çıkan milli futbolcu 60. dakikada penaltı vuruşunda hata yapmadı ve attığı iki golle takımına 3 puanı kazandırdı. Inter 89 puana gelirken Torino 46 puanla 10. sırada kaldı.

Serie A’da günün diğer sonuçları:

Bologna-Udinese 1-1

Roma-Napoli 2-2

Atalanta-Empoli 2-0

Fiorentina-Sassuolo 5-1

Enes yıldızlaştı Bournemouth üçledi

Premier Lig’de kiralık olarak Bournemouth forması giyen Enes Ünal, takımının Brighton’ı konuk ettiği maça ilk 11’de başladı. Enes 13. dakikada Marcos Senesi’ye asist yaptı ev sahibi 1-0 öne geçti. Enes ikinci yarıya da etkili başladı. Milli yıldız 52. dakikada fileleri havalandırdı ve durum 2-0 oldu. Justin Kluivert 87. dakikada skoru 3-0’a getirerek sonucu belirledi. Bournemouth 48 puanla 10. sıraya gelirken Brighton 44 puanla 12. sırada kaldı.

Zirvede hataya yer yok

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren iki maç oynandı. İlkinde Kuzey Londra derbisinde Arsenal ve Tottenham karşı karşıya geldi. Arsenal 15. dakikada kornerden gelen topa ters bir kafa vuran Pierre Emile Hojbjerg’in kendi kalesine golüyle öne geçti. 27. dakikada Kai Havertz’in enfes pasıyla ileride topla buluşan Bukayo Saka durumu 2-0. yaptı. 38. dakikada Declan Rice’ın kullandığı kornerde kafayı vuran Kai Havertz durumu 3-0’a getirdi. Arsenal böylece bu sezon 20. duran top golünü kaydetti. Tottenham iyi oynadığı ilk yarıyı üç farklı geride kapasa da pes etmedi. 64. dakikada Cristian Romero golü buldu durum 3-1 oldu. 87. dakikada bu kez Heung Min Son penaltıyı gole çevirdi 3-2 yaptı. Son dakikalarda Tottenham baskısı sonuç vermedi, Arsenal çok kritik 3 puanı alarak 80 puana çıktı.

Manchester City ise rakibinin puan kaybı beklediği Notthingham Forest deplasmanından 2-0’la galip çıktı. Çok daha tehlikeli pozisyonlar yaratmasına rağmen bir türlü öne geçemeyen Notthingham bu beceriksizliğin faturasını ağır çekti. 32. dakikada Josko Gvardiol ve 71. dakikada Erling Haaland galibiyeti getiren golleri attılar. City, bu sonuçla bir maç eksiğiyle beraber 79 puana geldi, Arsenal’ın bir sıra arkasında takibe devam etti.

Köln’ün umutları azalıyor

Bundesliga’da hafta üç maçla kapandı. Düşme hattını yakından ilgilendiren karşılaşmalardan birinde 16. sırada Mainz ve 17. sıradaki Köln karşı karşıya geldi. Mainz 29. dakikada Leandro Barreiro ile öne geçti. 48. dakikada Köln, Luka Waldschmidt ile penaltıdan yararlanamadı. Duraklamalarda bir imkân daha bulan Köln bu kez Florian Kanz ile fırsatı değerlendirdi ve maç 1-1 berabere bitti. Mainz 28 puana gelirken Köln 23 puanda kaldı. Köln alacağı bir mağlubiyetle küme düşecek. Mainz ise 15. Bochum’un 2 puan gerisinde haftayı kapadı. Bundesliga’da 16. sırada yer alan takım, Bundesliga 2’nin üçüncü sırasında yer alan takımla play-out oynuyor.

Bundesliga’da günün diğer sonuçları:

Mönchengladbach-Union Berlin 0-0

Darmstadt-Heidenheim 0-1

Sevilla derbisinde kazanan yok

LaLiga’da Sevilla derbisinde Sevilla ve Real Betis karşı karşıya geldiler. Betis’in ev sahipliğinde oynanan mücadelede gol perdesini 38. dakikada Isco açtı. Isco’nun penaltı golüne 56. dakikada Kike Salas karşılık verdi. Skor bu golle 1-1 oldu ve maç böyle sona erdi. Betis 49 puanla 7. sırada. Sevilla ise 38 puanla 13. sırada.

LaLiga’da günün diğer sonuçları:

Cadiz-Mallorca 1-1

Granada-Osasuna 3-0

Villarreal-Rayo Vallecano 3-0

Türk futbolculardan Yusuf Yazıcı’nın Lille’in Metz’i 2-1 yendiği maçtaki performansıyla alakalı ayrıntılara ulaşmak için aşağıdaki haberimize gidebilirsiniz.

PSG, 12. kez Fransa'nın en büyüğüPSG, 12. kez Fransa’nın en büyüğü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.