Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu Almanya uçağına binmedi

A Milli Takım'ın Almanya ve Galler'le oynayacağı maçların kadrosundan Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu çıkarıldı. Almanya -Türkiye maçını Polonya Futbol Federasyonu’ndan Bartosz Frankowski yönetecek.

Spor 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Cengiz Ünder, Montella'dan izin alarak, Hakan Çalhanoğlu ise rahatızlığı ve eşinin doğum yapmak üzere olması nedeniyle kamptan ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı, 18 Kasım’da 22.45’te Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda özel maçta Almanya ile karşılaşacak. Milliler, bu müsabakanın ardından EURO 2024 Elemeleri D Grubu son hafta mücadelesinde Galler deplasmanına gidecek.

İki karşılaşma öncesi Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu aday kadrodan çıkarıldı. TFF’den yapılan açıklamada Cengiz Ünder’in daha önce planlandığı gibi dört gün takımla çalıştığı belirtildi. TFF “Milli futbolcularımızdan Cengiz Ünder yeni teknik heyetimizin antrenman metotlarını ve futbol felsefesini bizzat deneyimlemesi ve takım arkadaşlarıyla birlikte çalışması amacıyla İstanbul’da dört günlük bir kamp dönemi geçiren A Milli Takımımızın Almanya ve Galler maçları aday kadrosuna davet edilmiş, daha önceden yapılan planlama kapsamında da kafilenin Berlin’e hareketinden önce kamp kadrosundan ayrılmıştır” dedi. Futbolcu çalışmalarına Fenerbahçe’de devam edecek.

Büyükekşi: Dursun Özbek de Ali Koç da Arabistan'ı onayladıBüyükekşi: Dursun Özbek de Ali Koç da Arabistan’ı onayladı

Hakan Çalhanoğlu’na doğum izni

Hakan Çalhanoğlu ise geçirdiği üst solunum yolu enfeksiyonu milli  takımın antrenmanlarına katılamadı. Tıbbi durumunun yanı sıra eşinin doğumunun çok yaklaşması nedeniyle Hakan Çalhanoğlu teknik heyetin kararıyla Almanya’ya götürülmedi. Oyuncu İtalya’daki eşinin yanına gidecek.

Bartosz Frankowski, Berlin’deki maç için görevlendirildi.

Almanya – Türkiye maçının hakemi Bartosz Frankowski oldu

Türkiye’nin Berlin’de yapacağı Almanya maçına Polonyalı hakem Bartosz Frankowski atandı. Frankowski’nin yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Marcin Boniek ve Jakub Winkler üstlenecek. Tomasz Musial ise karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak görev yapacak. Pawel Raczkowski ve Krzysztof Jakubik, maçın VAR hakemleri olacak.

MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!MHK ve Fenerbahçe mahkemelik oldu!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.