Ankaragücü, İstanbulspor’u geçti, rahat bir nefes aldı

Küme düşmeme mücadelesi veren iki takımın maçında kupada Trabzonspor'u eleyerek yarı finale kalan Ankaragücü, İstanbulspor'u 3-2 yenerek çok önemli bir 3 puana imza attı.

Spor 9 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ankaragücü, çok önemli bir 3 puan aldı.

Eryaman Stadı’nda ligin dibini çok yakından ilgilendiren bir karşılaşmaydı. Tolunay Kafkas yönetiminde hafta içine Trabzonspor’u eleyerek Türkiye Kupası’nda yarı finale kalan Ankaragücü, Fatih Tekke yönetimindeki İstanbulspor’u konuk ediyordu.
Karşılaşmaya iyi başlayan Ankara’nın sarı lacivertli takımı oldu. 10. dakikada İstanbulspor’un kalecisi Alp’in uzağa vurmak istediği topa ayak koyan Sowe, Ankaragücü’nü 1-0 öne geçirdi. 24. dakikada Ankaragücü’nde bu kez sahneye Lamine Diack, çıktı. Sağ ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi.

Tolunay Kafkas, Trabzonspor'un sezonunu bitirdi! Orhan Ak istifa ettiTolunay Kafkas, Trabzonspor’un sezonunu bitirdi! Orhan Ak istifa etti

İkinci yarıya iyi başlayan konuk İstanbulspor oldu. Kerem Şen 47. dakikada farkı bire indirdi. Ardından Ankaragücü’nün golcüsü Sowe tekrar sahneye çıktı. Sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla topu bir kez daha ağlara gönderdi.

Ankaragücü farkı ikiye çıkarmanın sevincini yaşayamadan 55’te bu kez İstanbulsporlu Lokilo, ceza alanı dışından yaptığı harika vuruşla skoru 3-2’ye getirdi. Maçın bundan sonraki dakikaları heyecan fırtınası şeklinde geçti. İstanbulspor fırsatlar bulmasına rağmen kaleci Gökhan’ı geçemedi. Maç bittiğinde Ankara ekibinde büyük sevinç vardı. Hafta için Trabzonspor’u yıkan Sowe ve Diack, İstanbulspor karşısında da 3 puanı getiren gollere imza atmış oldu. Karşılaşmayı kazanan Ankaragücü puanını 28 yaparken İstanbulspor 24 puanda kaldı.

Konya'da golcüler konuştu, puanlar bölüşüldüKonya’da golcüler konuştu, puanlar bölüşüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.