Ankaragücü üç puan hasretini Kasımpaşa maçında bitirdi

Ankaragücü, cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta Kasımpaşa'yı 3-1 ile geçti. Emre Belözoğlu'nun ekibi böylece altı haftalık galibiyet özlemini dindirdi.

Spor 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Başkent ekibi 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmayı çevirmeyi başardı.

Süper Lig’in 20’nci haftasında Ankaragücü, Kasımpaşa’yı konuk etti. Karşılaşma hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı nedeniyle Ankaragücü’nün aldığı ceza yüzünden seyircisiz oynandı. Maç karşılıklı ataklarla başladı. 29’da Ankaragücü kalecisi Bahadır’ın savunma arkasına gönderdiği topu kontrol eden ve rakip kaleci Gianniotis’i geçen Cephas’ın şutunda topun arasına Taylan Utku Aydın girdi ve golü önledi.

35’te Kasımpaşa öne geçti. Kaleci Bahadır’ın hatasıyla topu kazanan konuk ekipte ceza sahasına giren Hajradinovic, meşin yuvarlağı ceza yayının üzerindeki Aytaç Kara’ya çıkardı. Bu oyuncunun şutunda top sol direğin dibinden ağlarla buluştu. 42’de Kasımpaşa farkı ikiye çıkarma şansı yakaladı. Hajradinovic’in şutunda top ceza sahasının içinde Neto’nun önünde kaldı. Neto’nun kale sahasının sağ çaprazından çektiği şutta top az farkla yandan auta gitti.

Hatayspor son anda yıkıldı, Pendikspor puanı kaptıHatayspor son anda yıkıldı, Pendikspor puanı kaptı

İlk yarının son dakikalarında Ankaragücü büyük bir baskı kurdu. 45’te yaşanan karambolde topu önünde bulan Cephas’ın şutunda Kasımpaşa kalecisi Gianniotis, meşin yuvarlağı kornere tokatladı. Kullanılan kornerde topa iyi yükselen Mujakic’in kafa vuruşunda top ağlara gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle bitti.

İkinci yarıda daha etkili olan takım Ankaragücü’ydü. 59’da Hanousek’in sol kanattan yaptığı ortaya altıpasın üzerindeki Bajic, kafasıyla topu arka direğe aşırttı. Morutan’ın şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 64’te başkent ekibi öne geçti. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Cephas, Bajic’e ‘al ve at’ dedi. Bajic, ikramı geri çevirmedi

80’de Kasımpaşa beraberliğe yaklaştı. Ben Ouanes’in şutunda top önce üst direğe sonra kale çizgisine çaparak oyun alanına döndü. Pozisyonu takip eden Da Costa’nın kafa vuruşunda top auta gitti.
83’te Ankaragücü rahatladı. Taylan Utku Aydın’dan topu orta sahada kapan Pedrinho, ceza sahasına kadar girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 90+2’de Kasımpaşalı Da Costa, kale sahasının içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. VAR uyarısı sonrası pozisyonu kenara gelerek monitörden inceleyen hakem Ömer Faruk Turtay, elle oynama tespit ederek golü iptal etti. Karşılaşma Ankaragücü’nün 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Futbola Halil Umut Meler kararı geldi: Puan silmeFutbola Halil Umut Meler kararı geldi: Puan silme

Ankaragücü altı maç sonra güldü

Bu maç öncesi son galibiyetini ligin 13. haftasında 25 Kasım 2023’te Gaziantep FK deplasmanında 1-0’lık skorla elde eden başkent ekibi altı hafta sonra güldü. Başkent ekibi bu süreçe beş beraberlik, bir yenilgiyle 5 puan toplayabilmişti. Eryaman Stadı’nda ligde son olarak 29 Ekim 2023’te Samsunspor karşısında 2-0’lık skorla galip gelen Emre Belözoğlu’nun ekibi, sonraki beş maçta üç beraberlik, iki yenilgiyle sahadan ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler, Kasımpaşa’yı mağlup ederek iç sahadaki beş maçlık galibiyet hasretini de noktaladı. Yaklaşık iki ay sonra maç kazanan Ankaragücü, puanını 24’e yükseltti. Kasımpaşa ise üst üste ikinci yenilgisini alarak 26 puanda kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.