Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe’ye büyük ceza yolda: 210 güne kadar hak mahrumiyeti, 4 milyon TL’yi aşan ceza

Antalyaspor ve Hatayspor arasında oynanan Süper Lig maçının devre arasında hakem Atilla Karaoğlan'ı ittiği belirtilen Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe bu hareketinin bedelini ağır ödeyebilir. Başkan dört farklı maddeden PFDK'ye sevk edildi.

Spor 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Antalyaspor'da başkan Boztepe büyük cezayla karşı karşıya.

Geçen hafta oynanan Antalyaspor-Hatayspor maçının ardından en çok konuşulan konulardan biri yine hakemdi. Atilla Karaoğlan’ın yönetimine iki ekip de tepki gösterdi. Hatayspor maç sonu resmi hesaplarından açıklama yaparken Antalyaspor’un tepkisi daha farklı boyuttaydı.

Yayıncı kuruluş maçtan sonra, devre arasında Antalyaspor başkanı Sinan Boztepe ve korumasının hakem Karaoğlan’ı soyunma odası koridorlarında sıkıştırdığını açıkladı. Cihan Erduran yaptığı açıklamada “Devre arasında Antalyaspor Başkanı Sayın Sinan Boztepe ve maçın hakemi Atilla Karaoğlan arasında, aynı zamanda Sayın Sinan Boztepe’nin koruması olduğu görülen bir beyefendinin de içerisinde bulunduğu, sayın maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın da o beyefendi tarafından itildiği bir görüntü var. Ancak bu görüntüyü size şu anda açıklıyorum ve açıklamakla yetiniyorum. Ligimizin marka değerinin marka değerinin zedelenmesinden artık an itibarıyla bugüne kadar yaşananlar zaten ortada. Bundan sonrasında ligimizin marka değerinin zedelenmesini istemiyoruz, bu görüntüleri sizlerle paylaşmıyoruz. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

Tünelde hakeme saldırmışlar, yayıncı görüntüyü saklıyormuş, çünkü marka değeri önemliymişTünelde hakeme saldırmışlar, yayıncı görüntüyü saklıyormuş, çünkü marka değeri önemliymiş

Söz konusu durumla alakalı PFDK sevkleri açıklandı. Boztepe TFF tarafından PFDK’ye sevk edildi. Sevk maddeleri şu şekilde duyuruldu: “ANTALYASPOR A.Ş. Kulübü Başkanı SİNAN BOZTEPE’nin 25.08.2024 tarihinde oynanan ANTALYASPOR A.Ş.-ATAKAŞ HATAYSPOR Trendyol Süper Lig müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca, “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 36. maddesi uyarınca, “tehdidi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca ve “hakem soyunma odası koridorlarındaki hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 39. maddesi uyarınca 27.08.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine,”

Boztepe’nin 36. madde gereği talimat uyarınca “Yöneticilere 21 ila 60 gün arasında hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 150.000.-TL’den 780.000.-TL’ye kadar,” alması öngörülüyor. Başkan 39. madde uyarınca “Süper Lig kulübü yöneticileri için 450.000.-
TL’den 1.350.000.-TL’ye kadar para cezası” alması öngörülüyor. Boztepe ayrıca 41. madde uyarınca ” Kulüp yöneticilerine 30 ila 60 gün; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 75 ila 150 gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 210.000TL’den 900.000.-TL’ye kadar” para cezası alabilir. Boztepe’nin sevk edildiği bir diğer madde 46’daki hükümdeyse “Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır. Talimat ve statülerde para cezasına ilişkin özel hüküm bulunmadığı hallerde, olayın oluş şekli ve ağırlığı dikkate alınarak 1.000.000 TL’ye kadar para cezası verilir” ibaresi yer alıyor.

Tüm bunlar dikkate alındığında Antalyaspor başkanını büyük bir ceza bekliyor. Asgari 96 gün ve 810 milyon TL ceza alması bekleniyor. Şayet cezalar üst sınırdan uygulanırsa Boztepe’nin 210 gün hak mahrumiyeti ve 4 milyon 30 bin TL para cezası alması gündeme gelebilir. 

Yayıncı kuruluşu bekleyen kâbus: Büyükler cuma-cumartesi oynamayacakYayıncı kuruluşu bekleyen kâbus: Büyükler cuma-cumartesi oynamayacak

Okan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadıOkan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadı

Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…Şampiyonlar Ligi kapısında ‘Buruk’ acı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.