Üç kişiyle idman yapan, 1 milyar Euro’luk futbolcu: Kylian Mbappe

PSG'nin kadro dışı bıraktığı ve an itibarıyla tesislerde üç kişiyle idman yapan Kylian Mbappe için Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El Hilal'in Fransız kulübüne 300 milyon Euro bonservis teklif ettiği iddia edildi. El Hilal, Fransız süper yıldıza maaş olarak yıllık 700 milyon Euro önerdi.

Spor 25 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şeyhin ilk planı Mbappe'yi getirmekmiş.

Avrupa’da transfer gündeminin merkezindeki isim Kylian Mbappe. PSG, sözleşmesinin son senesine giren oyuncuyu gelecek yaz bedavaya kaybetmek istemiyor. Ligue 1’in son şampiyonu oyuncunun gelecek yaz için Real Madrid’le anlaştığını düşünüyor. Dolayısıyla PSG, süper yıldızı Japonya ve Kore’de gerçekleştirdiği kamp kadrosuna dahil etmedi ve gayri resmi olarak satışa çıkardı.

Avrupa’nın önde gelen birçok kulübünün ilgisi dışında Kylian Mbappe için olağan şüphelilerden biri Suudi kulüpleriydi. Fabrizio Romano ve Gianluca Di Marzio gibi önde gelen kaynakların haberine göre Jorge Jesus’un çalıştırdığı El Hilal oyuncu için PSG’ye 300 milyon Euro bonservis önerdi. Bu bedel şayet kabul edilir de transfer gerçekleşirse tarihin en pahalısı olarak kayıtlara geçecek. Farklı haber kaynaklarından gelen bir başka bilgi de El Hilal’in Mbappe’ye yıllık 700 milyon Euro gibi bir maaş teklifinde bulunduğu yönünde. Eğer transfer gerçekleşir de Mbappe Arabistan yolunu tutarsa oyuncu haftada yaklaşık 13 milyon Euro kazanacak.

PSG'de kriz: Kylian Mbappe kadro dışıPSG’de kriz: Kylian Mbappe kadro dışı

Fransız L’equipe ve İngiliz SkySports gibi kaynakların haberine göre PSG, 300 milyon Euro değerindeki teklifin ardından El Hilal’in oyuncuyla görüşmesine izin verdi. Ancak İspanyol kaynak Relevo ise Mbappe’nin Arabistan’a gitmektense bir sene boyunca kulübede oturmaya razı olduğunu belirtti.

Giannis tiye aldı, Mbappe güldü

El Hilal’in Mbappe için yaptığı teklif spor kamuoyunca fazlasıyla tartışıldı ve hakkında birçok alaylı söylem ortaya atıldı. Bu söylemlerden biri de Milwaukee Bucks’ın Yunan süper yıldızı Giannis Antetokounmpo’ya aitti. Giannis, Twitter’dan, “El Hilal beni alabilirsin, Mbappe’ye benziyorum” yazılı bir paylaşım yaptı. Söz konusu tweeti alıntılayan Bappe, gülücük emojileriyle yanıt verdi. Söz konusu yanıt, adeta İspanyol kaynak Relevo’nun iddiasını doğrular nitelikteydi.

3 kişiyle idman yapıyor

Mbappe, kadro dışı kalmasının ardından çalışmalarına ülkesinde devam ediyor. Fransız, yeni sezonda hangi takımda olacağı büyük merakla beklenirken 3 kişiyle beraber idmanlarını ve hazırlıklarını sürdürmeye çalışıyor.

Giuseppe Rossi yeşil sahaya veda ettiGiuseppe Rossi yeşil sahaya veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.