Arda Güler görüşme odasına… Büyük gurur: ‘Altın Çocuk’

Milli takım'da ilk golünü Galler karşısında atan Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki yıldız oyuncusu Arda Güler, Golden Boy ödülüne aday gösterildi. Oyuncunun bu sezon Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı Ali Koç'ya yapaçağı görüşmeyle netleşecek.

Spor 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Arda Güler ilk Milli Takım golünü atmayı başardı.

Fenerbahçe’nin 18 yaşındaki yıldızı Arda Güler, merdivenleri çıkmaya devam ediyor. Birçok kulüp, Arda Güler’i kadrosuna katmak isterken, sarı-lacivertliler yıldızın en az 1 sezon daha kulüpte kalmasını istiyor. Oyuncunun geleceği ise Arda Güler’in bugün saat 13.00’de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yapacağı görüşme sonunda belli olacak. Fenerbahçe’nin 2023/24 sezonunda giyeceği formaların lansmanında Başkan Ali Koç’un, Arda Güler’e ‘13.00’te görüşürüz’ dediği duyuldu.

Ali Koç, Arda Güler’e “13.00’te konuşacağız” dedi.

Arda Altın Çocuk adayı

Bir yandan transfer gündemindeki yerini korurken Arda Güler, Avrupa’da top koşturan 21 yaş altı en iyi genç futbolculara verilen “Golden Boy” (Altın Çocuk) ödülüne aday gösterildi. İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden Tuttosport’un 2003 yılından bu yana düzenlediği Golden Boy ödülü için bu yılki 100 kişilik aday listesi Milano’daki Galleria d’Italia’da yapılan törenle açıklandı. Buna göre, son dönemde yükselen form grafiği ile dikkatleri çeken Arda Güler, aday listesinde 78’inci sırada yer aldı. Güler, listede yer alan tek Türk oyuncu oldu.
Golden Boy aday listesinin ilk sırasında ise Bayern Münih’te forma giyen Alman Jamal Musiala yer aldı.

Ali Koç'un tarifleri! Fenerbahçe kaos kulübüAli Koç’un tarifleri! Fenerbahçe kaos kulübü

Aday listesinde 14 futbolcu ile en çok Fransa’dan oyuncu bulunurken, listeye en çok oyuncusunu sokan takım ise 5 oyuncuyla Red Bull Salzburg oldu. Tuttosport Genel Yayın Direktörü Guido Vaciago, “Arda Güler’den bahsetmek gerekirse onu bilenler için olağanüstü bir oyuncu olduğunu söylemeliyiz. Belki onu Golden Boy sıralamasında yükseldikçe daha da iyi tanıyacağız ya da belki Avrupa’da bir takımda oynadığında” dedi. Vaciago, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu listedeki sıralama nasıl gelişecek? Aynı teniste ATP sıralamalarında olduğu gibi aday listesindeki oyuncuların sıralamaları değişecek. 100 ismin sıralamasının sahadaki performanslarına göre sürekli güncel olarak değiştiği bir liste olacak. Daha sonra jürimiz tarafından finale kalacak isimler belirlenecek. Aralık’ta vereceğimiz Golden Boy ödülünü Arda Güler mi alır yoksa Arda başka vesileyle podyuma çıkan oyuncular arasında mı yer alır göreceğiz. Aday listesi her ay güncellenecek.”

Umarız Arda’sı gelir ve Almanya’ya gideriz!Umarız Arda’sı gelir ve Almanya’ya gideriz!

Vaciago, Arda Güler’e Serie A takımlarından Roma ve Milan’ın transfer etmek istediğini söyledi. Vaciago, “Milan, son yıllarda genç yetenekleri özellikle de henüz tam olarak üne kavuşmamışken, onları avlamayı başaran ve onları başarılara götüren bir takım oldu. Örneğin Rafael Leao’yu düşünelim. Leao bunlardan biriydi. Kimsenin pek tanıdığı bir oyuncu değilken, şimdi Avrupa’nın en iyilerinden biri. Saha içindeki rolleri biraz farklı olsa da kim bilebilir Güler’in de yeni Leao olmayacağını? Milan’da ya da Roma’da bir patlama yapabilir” dedi.

Türk futbolundan 77 numara geçti: Oğlan olursa Gökhan kız olursa GönülTürk futbolundan 77 numara geçti: Oğlan olursa Gökhan kız olursa Gönül

Golden Boy ödülünü kazanan son 5 futbolcu ise şöyle: Gavi, Pedri, Erling Haaland, Joao Felix, Matthijs de Ligt.

Arda Güler, 2022-2023 sezonunda sarı-lacivertli takım ile forma giydiği 35 karşılaşmada 6 gol atarken 7 asist yaptı. A Milli Takım kariyerinde de 4 maçta görev alan genç yıldız 1 gol attı. Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılına kadar devam eden Arda Güler’in serbest kalma bedeli 17.5 milyon euro.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.