Arda Güler Real Madrid’e resmi imzayı attı!

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler resmi sözleşmeye imzayı attı. Arda, önümüzdeki 6 sezon boyunca dünya devi Real Madrid için top koşturacak.

Spor 7 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Arda Güler resmen Real Madrid'de.

Fenerbahçe’den Real Madrid’e 20 milyon Euro artı 10 milyon Euro bonuslar karşılığında transfer olan Arda Güler, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini 6 sene Real Madrid’e bağlayan resmi imzayı attı. İmza töreninde Arda Güler’le beraber annesi Serap Güler ve babası Ümit Güler de hazır bulundu. Serap Güler’in, Arda’nın gol videoları izletilirken gözyaşlarına hakim olamadığı dikkat çekti.

Sırtında 24 numara

Arda Güler’in yeni takımı Real Madrid’de yalnız ve 9 ve 24 numaralı formalar boş olduğundan ötürü 24 numarayı seçtiği belirtildi. Oyuncunun normal şartlarda numarası 25’ti. İspanya’da oyunculara 1 ile 25 arasında forma numarası verilebiliyor.

“Real Madrid’e hoş geldin”

Basın toplantısında kürsüye çıkan Başkan Florentino Perez, “Real Madrid’e hoşgeldin Arda Güler. Bu büyük günde  yanımızda olanlara teşekkürler. Takımı güçlendirmek için daima iyi oyuncular aldık. Real Madrid için tutkulu bir takım oluşturduk. Geleceğimizde önemli bir pay sahibi olacak bir yeteneği transfer ettik” dedi. Başkan, genç ve yetenekli oyuncuları düzenli olarak kadrolarına katıp dünyanın en iyi kulübü olduklarını vurguladı.

Perez ayrıca Arda Güler’e Real Madrid’i seçtiği için teşekkür etti ve şunları söyledi: ” Arda Güler’i size gururla takdim ediyorum. Arda Güler, senin yeteneklerin ve karakterin tüm dünyayı etkiledi. Real Madrid’i seçtiğin için teşekkür ederiz. Birlikte tarih yazabiliriz.”

Arda Güler bu yıl 24, gelecek yıl 10!Arda Güler bu yıl 24, gelecek yıl 10!

“Sen Türkiye’nin gururusun”

Başkan, Arda’nın 18 yaşında olmasına rağmen birçok başarı elde ettiğini ve hayallerini gerçekleştirdiğini söyleyerek birlikte tekrar Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmanın yolunu bulacaklarını ifade etti. Perez, Arda’ya hitaben “Burada büyüyeceksin. Sadece futbol olarak değil, kişilik olarak  da büyüyeceksin. Real Madrid’de kendini dünyaya tanıtacaksın. Birlikte başaracağız. Senin Real Madrid kariyerini taçlandıracağız. Arda, sen Türkiye’nin gururusun. Dünyanın en büyük kulübünde oynamanın nasıl bir sorumluluk olduğunu göreceksin. Aynı şekilde Fenerbahçe’de de büyük sorumluluk aldın. 14 yaşında Fenerbahçe’ye katıldın. 16 yaşında Fenerbahçe a takımında oynadın, Avrupa’da oynadın. Türkiye Kupası’nı kazandın, en iyi oyuncu seçildin. Fenerbahçe ile 51 maçta oynadın. Türk Milli Takımı’na seçildin. 17 yaşında inanılmaz bir başarı gösterdin. Türkiye de seninle gurur duyuyor Arda. Kariyerini birlikte yukarı çıkaracağız. Bernabeu’da seni her şekilde destekleyecek bir taraftar bulacaksın” şeklinde konuştu.

Arda Güler, Florentino Perez ve tüm gösterişiyle 14 Şampiyonlar Ligi kupası.

Arda Güler: Rekabeti seviyorum

Real Madrid’in yeni futbolcusu Arda Güler ise açıklamalarına Real Madrid’in efsanesi olmak istediğini anlatarak başladı. Güler “Bugün hayatımın en güzel günü” vurgusu da yaptı. Arda, “Bir sene kiralık gideceğini düşünüyor musun? Takımda çok önemli isimler var” şeklinde gelen soruya “Ben rekabeti seviyorum! Bu sezon kalmak ve oynamak istiyorum” diyerek yanıt verdi. Güler, bu süreçte Barcelona’nın da kendisini istediğini ancak Real Madrid devreye girince “konunun kapandığını” ifade etti. 18 yaşındaki süper yetenek “Transfer süreci başladığında Carlo Ancelotti beni aradı ve buraya gelmemi istediğini söyledi. Bu sözleri çok önemliydi. Onunla sürekli konuştuk. Bana hangi mevkide oynayacağımı anlattı” diyerek transfer sürecinde Real Madrid teknik patronu Don Carlo’yla konuştuğunu da anlattı.

Fenerbahçe’den ayrılmanın da zor olduğunu belirterek, “Fenerbahçe’den ayrılmak benim için hiç kolay değildi. Dünyanın en iyi kulübüne geldim ve kulübüm de benim üzerimden maddi kazanç sağladı. Kariyerim açısından önemliydi” şeklinde konuştu. Arda “Fenerbahçe taraftarlarını çok seviyorum. Umarım beni anlarlar. Dünyanın en iyi kulübünde oynayacağım ama Fenerbahçe benim tuttuğum takım” vurgusu da yaptı. Fenerbahçe de basın toplantısı sırasında resmi Twitter hesabından “Arda’mıza iyi bakın” diyerek Real Madrid’i etiketledi ve dev kulübe mesaj gönderdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.