Arda Güler siftah maçında direğe takıldı

Sakatlıktan kurtulan Arda Güler Real Madrid formasıyla ilk maçına Kral Kupası'nda 4'üncü lig ekiplerinden Arandina önünde çıktı. 59 dakika oyunda kalan milli oyuncunun bir şutu direkten döndü. Karşılaşma 3-1 Real Madrid galibiyetiyle bitti.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Arda Güler ilk maçına çıktı.

Fenerbahçe’den Real Madrid’e 2023 yazında 20 milyon euro artı 10 milyon euro bonuslar karşılığında transfer olan Arda Güler bir türlü yeşil sahayı göremedi. Arda yaz aylarının sonunda menisküsünden sakatlandı ve ameliyat oldu. Bu sakatlığı atlatan 18 yaşındaki süper yetenek daha sonra adalesinden sakatlandı. Eylül ayı sonundaki bu sakatlık daha sonra nüksetti ve Arda 2023 yılını eflatun-beyazlı formayı giyemeden kapadı.

Ancak 2024 Arda için forma şansına yakın başladı. İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti oyuncuya Mallorca karşısındaki LaLiga maçında süre vermeyi düşündüğünü açıkladı. Real Madrid için bu maçta rakibin kilidini açmak 76 dakikayı aldı ve çekişmeli mücadelede Arda şans bulamadı. Fakat Kral Kupası’ndaki Arandina maçı Arda için başlangıç oldu. Milli futbolcu bu maça ilk 11’de başladı. Arda’nın karşılaşmaya ilk 11’de başlaması haberi üzerine 23.30’daki karşılaşma için tüm Türkiye ekran başına kilitlendi.

Hocası açıkladı: Arda Güler ilk resmi maçına çıkıyorHocası açıkladı: Arda Güler ilk resmi maçına çıkıyor

Arda maça kağıt üstünde sağ kanatta başlayacaktı. Ancak genç futbolcu ilk düdükten itibaren orta sahaya daha yakın konumlanıyor, geriye kadar gelip top alıyor, oyun kurulumunda aktif rol oynuyordu. Arda Güler’in bu yönlü oyunu Real Madrid hücumlarına da çeşitlilik katıyordu. Arda 14. dakikada savunma arkasına sarkarak aldığı topla gole yaklaştı ancak başarılı olamadı. Teknik oyuncu 19. dakikada bu kez duran top için topun başına geçti. Dani Ceballos ile bir süre konuşan Arda topu yere koydu ve vuruşu kullandı. Bu şutta top direkten döndü.

Arda bu iki pozisyonda ilk yarı boyunca gole yaklaştı ancak Arandina savunmasını aşamadı. 4. Lig seviyesinde mücadele eden ev sahibi Arandina güçlü rakibine karşı ilk yarıyı dirençli geçirdi, skor değişmedi, devre 0-0 bitti. Real Madrid ikinci yarıya daha etkili başladı. 53. dakikada penaltı kazandılar ve Joselu vuruşta hata yapmayıp takımını öne geçirdi. İki dakika sonra bu kez Brahim Diaz golü attı ve takımını rahatlattı. Dakikalar 59’u gösterdiğinde Arda Güler kenara geldi ve yerini Valverde’ye bıraktı. Duraklama anlarında oyuna sonradan dahil olan isimlerden Rodrygo sahneye çıktı ve durumu 3-0’a getirdi. Arandina 90+3’te Nacho’nun kendi kalesine attığı golle farkı 2’ye indirdi ve kendi adlarına bu tarihi karşılaşmayı son derece iyi kapadılar. Maç bu skorla bitti ve Real Madrid tur atlayan takım oldu. Arda Güler dünya deviyle siftahını yaptı, umut veren başarılı bir performans sergiledi.

Arda için maç böyle geçti

Arda Güler maç boyunca 56 kez topla aksiyona girdi. 39 pas deneyen genç isim 35 isabetli pas attı yüzde 90 oran tutturdu. 18 yaşındaki oyuncu 4 orta yaptı 1’i isabetli oldu, 2 kilit pas attı, 2 uzun topunun 1’i takım arkadaşıyla buluştu. Arda bir kez büyük şans kaçırdı, 2 şutunun biri kaleyi bulurken diğer bulmadı. Üç dripling denemesi yapan isim ikisinde başarılı oldu, bir şut önleyen oyuncu yerde girdiği yedi ikili mücadeleden üçünü kazandı.

Ali Koç'un şifreleri... Kime ne mesaj verdi?Ali Koç’un şifreleri… Kime ne mesaj verdi?

Pesca’nın fikri değişti

Arandina oyuncularının maçtan birkaç gün önce hangi Real Madrid futbolcusunun formasını istediğine dair bir liste yayınlandı. Stoper Pesca bu listede Jude Bellingham’ın ismini vermişti. Ancak Pesca ilk yarının sonunda Arda Güler’in yanına giderek formasını alıp alamayacağını sordu, Arda da ona maç sonunda formasını verebileceğini söyleyerek soyunma odasına gitti.

İşte Arandinalı futbolculara ait o liste.

Maç sonu Arda’dan paylaşım

Arda Güler maç sonunda yaşadığı mutluluğu sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı. Arda “Bu efsanevi formayı giydiğim ve ilk maçımı kazandığım için çok mutluyum. Güzel günlerin başlangıcı… HAYDİ” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.