Arda Güler’den sonra Real Madrid’e ikinci transfer: Ömer Kutluay

Türk basketbolunun efsane isimlerinden İbrahim Kutluay'ın kendisi gibi basketbolcu oğlu Ömer Kutluay, Anadolu Efes altyapısından Real Madrid altyapısına geçti Ömer, Arda Güler'in ardından bu yaz Real Madrid'e transfer olan ikinci isim oldu.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İbrahim Kutluay'ın 14 yaşındaki oğlu Ömer, Real Madrid altyapısına transfer oldu.

2009 jenerasyonun Avrupa basketbolundaki en önemli potansiyellerinden biri olarak görülen Ömer Kutluay, Real Madrid’e transfer oldu. Ömer, basketbol yaşantısına Türkiye’de Anadolu Efes altyapısında devam ediyordu. Yetenekli isim, yalnızca İspanya değil Avrupa’nın en büyük yeteneklerini bünyesinden çıkarmasıyla ünlü altyapı Real Madrid’e geçiş yaptı. Uğur Ozan Sulak’ın aktardığı bilgiye göre Kutluay, tıpkı Arda Güler gibi Barcelona’dan gelen teklifi geri çevirip Real Madrid’in yolunu tuttu. Arda, Ömer’i tebrik ettiği bir video yayınladı.

Ömer, geçtiğimiz sezon 14 Yaş Altı Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda yaptıklarıyla ön plana çıkmıştı. Oyuncu, finalde Fenerbahçe’ye karşı 36 sayı, 5 ribaunt ve 5 asistle oynamış, takımını şampiyonluğa taşımış ve en değerli oyuncu olmuştu. 14 yaş altı milli takımı için de vazgeçilmez isimlerden biri olan oyuncu, yazın başında Kosova’ya karşı oynanan mücadelede 50 sayı, 17 ribaunt ve 5 asist gibi gösterişli bir mücadele sergilemişti. Ömer, tıpkı babası gibi iyi bir şut tehdidi. Babasından ayrılan özellikleriyse oyun kuruculuk anlamında da fazlasıyla iyi şeyler vadetmesi. Ömer, kariyerine Real Madrid’de devam edecek.

Real Madrid oyuncularından Sergio Rodriguez ve Ömer.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.