3 saniyede Beşiktaş Token! Çebi’den istifasını isteyen taraftara davet
Galatasaray-Beşiktaş maçının tartışmalı hakemi Arda Kardeşler bu hafta görevlendirilmedi. 8 Mart 2022'de 13 hakemin görevinden alındığı olayda hakemlere destek olduğu iddia edilen Kardeşler'in hakaret davalarından gelir sağladığı belirtiliyor.
Galatasaray-Beşiktaş derbisi hakem kararlarıyla gündeme oturdu. Bu gündemi yaratan isim Arda Kardeşler’di. Kardeşler geçen sezon sonunda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında olduğu gibi tartışmalı kararlar verdi. Bu kararlar eleştiri aldı. Sözcü hakemle alakalı ilginç iddiaları haber yaptı.
Hakem Kardeşler söz konusu Galatasaray-Beşiktaş maçı sonrasında kızağa çekilecek. Kara listeye alınan Kardeşler’in bu durumda kalmasının tek nedeni derbi maçı performansı değil. Öyle ki deneyimli hakem 8 Mart 2022’de dönemin Ferhat Gündoğdu başkanlığındaki MHK yönetimi Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya gibi tecrübeli isimlerin de aralarında olduğu 13 üst klasman hakeminin görevden alınma olayında hakemlere destek vermişti. Dönemin başkanı Gündoğdu 23 Temmuz 2024 itibariyle tekrar MHK başkanı seçilmişti.
Sözcü’deki habere göre sezon öncesi üst klasmanda yeni bir operasyon yapıldı. İddiaya göre Gündoğdu MHK’sı 8 Mart operasyonunda bileti kesilen hakemlere destek veren isimleri bir kenara not etmişti ve geçen sezonki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde fahiş hatalar yapan Arda Kardeşler’i de Galatasaray-Beşiktaş maçına atayıp beklemeye koyuldu. Kulislerde dolaşan iddiaya göre bu atamaya bir bakıma “Ciddi hatalar yapıp kendi hakemliğini bitirse Arda Kardeşler’e sahip çıkmayız” düşüncesi hakimdi.
Beşiktaş’ın maç sonu paylaşımlarında ve açıklamalarında Kardeşler’e düdük astırılması talep edilirken deneyimli isim 11. hafta maçlarında görev almadı. FIFA kokartlı hakem sezon başı itibariyle Süper Lig’de dört TFF 1. Lig’de ise yalnızca bir maç yönetti. Arda Kardeşler’e devre arasına kadar maç verilmeyeceği iddiası kulislerde dillendiriliyor.
Kardeşler özelinde ortaya atılan iddialardan biri de sosyal medyada kendisine edilen hakaretler nedeniyle insanlara davalar açması ve buralardan gelir etmesi. Buna göre deneyimli hakemin derbiyle aynı gün aynı mahkemede sosyal medyadaki hakaretten şikayetçi olduğu dört dosya bulunduğu görüldü. Hakaret davalarında genellikle HAGB (Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması) kararı veriliyor ve vekalet ücretine hükmediliyor. 17 bin 900 TL olan bu rakam icra ile tahsil edildiğinde 22 bin TL oluyor. Arda Kardeşler’in 500’ü aşkın hakaret davası açtığı öne sürüldü. Bu da 11 milyon TL gelir anlamına geliyor.