Arda Turan: Beni okuyacaklarına İlber Ortaylı’yı okusunlar

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, "Bir kitap yazmam. Benim kitabımı okuyacaklarına İlber Ortaylı'yı okusunlar" dedi.

Spor 5 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Arda Turan, İlber Ortaylı için övgü dolu ifadeler kullandı.

1. Lig ekibi Eyüpspor’da teknik direktörlük görevini yürüten Arda Turan TRT Spor’a konuştu. Galatasaray’dan Fatin Terim’e, Kerem Aktürkoğlu’ndan Barış Alper Yılmaz’a, birçok konuda açıklama yapan Turan özetle şöyle konuştu…

Galatasaray hayalim var: Okan Buruk ağabey bize öncülük yapıyor, bize kapı açıyor. Bu kadar önemli bir kadroyu iyi idare ediyor. Geçen sene şampiyonluk, bu sene Şampiyonlar Ligi’nde yaptıkları. Okan ağabey gibi bir teknik direktöre sahip olduğumuz için şanslıyız. Galatasaray’a başkan olmak hayallerimden biri, ama teknik direktör olarak yapacak şeylerim var. Galatasaray’ın da kuralları var. Zamanı gelince gönlümdeki kulübün başında olmak neden olmasın?

Paralel banka vurgununda rakamlar netleşti: Arda Turan 13,9 milyon dolar kaptırmışParalel banka vurgununda rakamlar netleşti: Arda Turan 13,9 milyon dolar kaptırmış

Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz Avrupa’ya gitmeli: Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz çok daha iyi olmalı. Onlarla sürekli konuşuyorum. Avrupa’nın büyük takımlarında da oynamalılar.

Arda Güler Türk futbol tarihi değiştirecek oyunculardan biri: Arda Güler çok yetenekli, sosyal baskıyı duymaz. Star olacak, sosyal baskı olacak. Türk futbol tarihini değiştirebilecek oyunculardan biri. Bunlarla uğraşmayı bilmeliler. Ben zaman zaman bunlarla uğraşmayı bilemedim ama kariyerimdeki kupalardan baskıyla iyi yaşadığımı da gösterdim.

Arda Turan, eşinin sakalını boyamasını istemediğini söyledi.

Sakalımı kısaltıp boyasam 20 yaş gençleşirim: Sakalları kısaltıp biraz boyadığımda 20 yaş gençleşirim. Ancak böyle çok mutluyum. Eşim beni böyle görmekten mutlu. Herkesin benimle ilgili fikri var. Buna saygı duyuyorum. Ben de insanım, birçok hata yapıyorum, yaptım, yapacağım. İnsanların hata yapma haklarını ellerinden almamamız lazım. Bu en büyük özgürlük. İnsan bu şekilde gelişim sağlayabilir.

Fatih Terim’i taklit etmiyorum: Allah Fatih Terim’i başımızdan eksik etmesin. Fatih Hoca’yı taklit etmiyorum. Oyuncularla içimden geldiği gibi konuşuyorum. Fatih Terim’in bende yeri ayrıdır, ama çalıştığım her hocadan bir şeyler öğrendim.

Okan Buruk, Fatih Terim'in efsane sezonunu geçtiOkan Buruk, Fatih Terim’in efsane sezonunu geçti

Beni okuyacaklarına İlber Ortaylı okusunlar: Günlük tutmayı bıraktım. Birinin eline geçerse, iyi bir kayıt olacağını düşünmüyorum. Bir kitap yazmam. Benim kitabımı okuyacağına, daha önemli insanların kitaplarını okuyabilirler. Birçok belgesel çekilmiş hakkımda. YouTube, sosyal medya… Benden bir şey almak isteyen etrafta birçok dokümanımı bulabilir. Benim kitabımı okuyacaklarına İlber Ortaylı’yı okusunlar. Onu aşk seviyesinde severim. Gece yatarken Fatih Altaylı, Celal Şengör ve İlber Hoca’yı dinleyerek uyurum.

Kendime büyük anlam yüklemiyorum: Ağlamak kalbi yumuşatır. Tabii ki ağlıyorum. Ama dünyada bu kadar olay oluyorken kendime o kadar büyük anlam yüklemiyorum. Büyük anlamlar yükleyecek olaylarım olmuyor. İnsanlar ölüyor, çocuklar ölüyor. Yarın öbür gün ateşkes imzalasalar onlar geri dönmeyecek.

Galatasaray'dan Muslera açıklaması: Bayern Münih maçında yokGalatasaray’dan Muslera açıklaması: Bayern Münih maçında yok

Yapılan editlere çok eğleniyorum: Benim için yapılan editlerle çok eğleniyorum. Onlar da eğleniyorsa problem yok. Acı çektiğim yok. Eğlenceli bir insanımdır.

Türk futboluna yön vermek istiyorum: Türk futbolunda birçok konuya yön vermek istiyorum. Altyapı, sahalar, taktik, gelişim, yabancı dil… Avrupa’nın gerisindeyiz, bunları kapatabiliriz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.