Arjantinli futbolcular Brezilya’da önce taraftara kalkan oldu, sonra tarih yazdı

Kendi sahasındaki Dünya Kupası eleme maçlarında 64 maç bileği bükülmeyen Brezilya, Arjantin'e 1-0'lık skorla boyun eğdi. Karşılaşmaya maç öncesi çıkan olaylar damga vurdu.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kaleci Emiliano Martinez, Arjantinli taraftarlara müdahale eden polisleri durdurmaya çalıştı.

2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Arjantin, deplasmanda Brezilya’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmaya taraftar olayları damga vurdu. Maracana Stadı’nda oynanan Brezilya-Arjantin maçı, iki ülkeyi destekleyen taraftarların milli marşlar okunurken kavga etmeye başlaması üzerine yarım saat geç başladı.

Brezilya polisi, Arjantinli taraftarların olduğu bölüme girerek sert müdahalede bulundu. Yaralanan bazı taraftarlar sedyeyle stadyumdan çıkarılarak hastaneye götürüldü. Arjantin kalecisi Emiliano Martinez, saha kenarından tribünlere gelerek Arjantinli taraftarlara copla vuran polisi durdurmaya çalıştı. Arbede devam ederken, takım kaptanı Lionel Messi arkadaşlarıyla birlikte soyunma odasına gitti. Arjantin’in 22 dakika sonra sahaya geri dönmesiyle başlama vuruşu yapıldı.

Messi'nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!Messi’nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!

Messi’den kendisine ‘korkak’ diyen Rodrygo’ya yanıt

Tribündeki olaylar sebebiyle geç başlayan maçta da gerginlik hakimdi. Gecikme sonrası oyuncular yeniden sahaya çıkıp ısınırken Brezilyalı Rodrygo ile Arjantinli Lionel Messi’nin diyaloğu da çok konuşuldu. Güney Amerika basınına göre iki yıldız arasında şöyle bir diyalog geçti:

Rodrygo: Niye soyunma odasına gittiniz? Korkaklar.

Messi: Biz Dünya Şampiyonuyuz, neden korkalım? Ağzından çıkan kelimelere dikkat et.

Arjantin’den tarihi galibiyet

Olayların damga vurduğu dev maçta Arjantin, 63. dakikada Nicolas Otamendi’nin golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Ev sahibi ekipte Joelinton, 81. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bugünü kadar sahasında oynadığı Dünya Kupası eleme maçlarında 51 galibiyet, 13 beraberlik elde eden Brezilya, ilk kez mağlup oldu. Arjantin bu galibiyetin ardından grupta 15 puanla liderlik koltuğundaki yerini korudu. Brezilya ise yedi puanla altıncı durumda.

Mbappe: Altın Top’u Messi’nin alması gerekiyorduMbappe: Altın Top’u Messi’nin alması gerekiyordu

Messi: Bu takım tarih yazmaya devam ediyor

Messi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu takım tarih yazmaya devam ediyor. Maracana’da büyük bir zafer kazandık ancak bu zafer Brezilya’da Arjantin taraftarlarının bir kez daha baskı altına alınmasıyla hatırlanacak. Bu çılgınlık tolere edilemez ve artık sona ermeli.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.