Arsenal, kaptanıyla 5 yıl daha ‘devam’ dedi

Arsenal kaptanı Mart Odegaard, kendisini 2028 yılına kadar kulübü Arsenal'a bağlayan sözleşmeye imza attı.

Spor 23 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Odegaard 5 sezon daha Arsenal'da.

Ocak 2021’de Arsenal’e kiralık olarak katılan 24 yaşındaki Norveçli orta saha oyuncusu Martin Odegaard Arsenal’de geçirdiği ilk 6 ayda 20 maça çıkıp 2 gol 2 asist yapmıştı. Aynı yılın ağustos ayında takıma kalıcı olarak katılan Odegaard burada, Arteta yönetiminde parladı.

Kaptanlığa kadar yükselen Odegaard, bonservisi alındıktan sonra Arsenal’de 92 maçta 25 gol 12 asiste imza attı. Martin, Real Madrid’in yatırım yaptığı ancak beklediğini bulamadığı oyunculardan bir tanesiydi. Real Madrid’de istediğini bulamayan Odegaard, önce Hollanda’da Heerenveen ve Vitesse’ye kiralandı. Hollanda’da 82 maça çıkan Norveçli oyuncu burada kaldığı süre zarfında 14 gol 18 asist üretti.

Arsenal 7 senenin acısını PSV’den çıkardıArsenal 7 senenin acısını PSV’den çıkardı

Daha sonra İspanya’nın Real Sociedad ekibine kiralık giden oyuncu burada 36 maçta 7 gol atıp 9 da gol pası verdi. Real Madrid’e geri döndüğünde istediği performansı veremeyen oyuncu 9 maça çıkabildi ve gol katkısı veremedi.

Arsenal’den yapılan açıklamada ‘’ Kaptanımız Martin Odegaard, kulübüyle uzun vadeli yeni bir sözleşme imzaladı.” bilgisi verildi.

Odegaard ise ‘’Kendimi evimde hissettiğim yerdeyim.” İfadelerini kullandı.

Premier Lig'de ağustos ayına Tottenham damgasıPremier Lig’de ağustos ayına Tottenham damgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.