Arsenal ve Manchester City karşılaştı, Liverpool kazandı

Premier Lig'de 29. hafta mücadelesinde Liverpool'un Brighton'ı 2-1 yendiği günde Arsenal ve Manchester City 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Liverpool haftayı lider kapattı.

Spor 1 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Arsenal ve City yenişemedi, Liverpool haftayı lider kapadı.

İngiltere Premier Lig’de milli ara dönüşü büyük heyecana sahne oldu. Liverpool pazar gününün ilk maçında Brighton’la karşılaştı. Kırmızılar Danny Welbeck’in golüyle geri düştükten sonra Luis Diaz ve Mo Salah’ın golleriyle geri dönüp üç puanı aldı. Bu sonuçla Liverpool puanını 67’ye çıkardı. Böylece Arsenal ve Manchester City arasında oynanacak günün ikinci maçı öncesi avantaj sağladı.

Arsenal ve City arasındaki mücadele aynı zamanda Mikel Arteta ve Pep Guardiola arasındaki mücadele demekti. Guardiola eski yardımcısına karşı liderlik yarışında avantaj sağlamak için mücadele edecekti. Arteta ise boynuzun kulağını geçtiğini kanıtlamak ve takımıyla lider girdiği haftada zirveyi kaptırmamak için savaşacaktı.

Maç son derece büyük bir taktik savaşına sahne oldu. Arsenal’da Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli yerine 11’de sol kanattaydı. City’de ise Kyle Walker ve John Stones, kaleci Ederson’la beraber sakatlıkları nedeniyle 11’de yer almıyorlardı. Arsenal oyunu geride karşılayarak başladı. Ancak daha net pozisyonlara onlar girdi. Özellikle Jesus kısır geçen maçta net sayılabilecek pozisyonlar yakaladı ancak bunları değerlendiremedi. Hal böyle olunca devre 0-0 bitti.

İkinci yarıda City’de Guardiola daha da risk aldı. Jeremy Doku ve Jack Grealish oyuna dahil olurken Foden ve Kovacic kenara geldi. Arsenal savunmasından ödün vermedi. Topçular City’nin 57 maçtır evinde gol atma serisine son vermeye kararlıydı. Bunu da başardılar. Özellikle Gabriel Magalhaes ve William Saliba’nın Haaland savunmasında Norveçliye göz açtırmaması dikkat çekti. Maç 0-0 tamamlandı. Arsenal 65 puana gelirken City 64 puanda kaldı. Liverpool 67 puanla haftayı zirvede tamamladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.