Arsenal zorlandığı gecede üç puana uzandı

Premier Lig’de Arsenal, ligin alt sıralarında bulunan Nottingham Forrest’a karşı son anlarında ecel terleri döktüğü maçı 2-1 kazanmayı bildi. Londra temsilcisi kazandığı üç puanla şampiyonluk yolunda Liverpool’u takibini sürdürdü.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Arsenal, zorlandığı mücadelede Notthingham'ı 2-1 yendi.

Nottingham Forest’a konuk olan Arsenal, maça etkili başlayan taraftı. 13’üncü dakikada Gabriel Jesus’la gole yaklaşan ‘topçular’, savunmadan seken topta üst ağlara takıldı. İlk yarım saati golsüz geçilen maçta devrenin son anlarında Saka’yla gole yaklaşan Londra temsilcisi, topun yine savunmadan sekmesiyle bu kez direğin bir karış yanından öne geçme şansını kaçırdı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Arsenal’ın 57’de sağ kanattan geliştirdiği atakta Odegaard, savunma arkasına koşu atan Jesus’a müthiş bir ara top bıraktı. Jesus’un kaleye gönderdiği top direkten dönerek oyun alanında kaldı. Hemen iki dakika sonrasında çalımla ceza sahasına giren Jesus’un sağ ayağıyla çektiği şut bu kez üstten auta çıktı.

Üst üste iki pozisyondan yararlanamayan Gabriel Jesus 65’te şanssızlığını kırmayı başardı. Zinchenko’nun hızlı kullandığı taç atışında topla buluşan Brezilyalı, dar açıdan yakın direği denedi. Kalecinin bacakları arasından fileleri bulan Jesus, deplasmanda takımını 1-0 öne geçirdi. Nottingham yediği golün şokunu üstünden atamadan Arsenal ikiyi buldu. Odegaard’ın savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Jesus hızla kaleye hareketlendi. Ters taraftan koşu atan Saka’ya mükemmel bir pas atan Brezilyalı, takım arkadaşının fileleri sarsmasıyla attığı golün yanına bir de asist ekledi.

Forrest 89’uncu dakikada uzatmalara heyecan katacak golü buldu. Danilo’nun ceza sahasına gönderdiği uzun topta Yates, meşin yuvarlağı kafayla penaltı noktasına indirdi. Orada topla buluşan Nijeryalı Awoniyi fizik gücünü kullanıp rakiplerinden sıyrıldı ve kaleciyle karşı karşıya pozisyonda golü kaydederek farkı bire indirdi.

Oynanmayan sürenin en az beş dakika olarak belirlendiği mücadelede ev sahibi ekip tüm hatlarıyla beraberlik golü için yüklendi. 90+3’te Forrest’ın kullandığı kornerde Arsenal savunması topu uzaklaştırdı. Ceza sahası ön çizgisine inen topa bekletmeden vuran Gibbs-White’ın şutu savunmadan sekti. Oluşan karambolde topu bir anda önünde bulan Awoniyi, hemen kaleyi düşündü fakat top Arsenal kalecisi Raya’da kaldı.

Kalan süreden gol sesi çıkmayınca Arsenal deplasmandan üç puanla ayrılan taraf oldu. Bu galibiyetle puanını 46’ya yükselten ‘topçular’ bir maç eksiği bulunan Liverpool’u iki puan geriden takibi sürdürdü.

Süper Lig’de üçüncülük yarışı nefes kesiyor… Ama heyecandan değil yetersizliktenSüper Lig’de üçüncülük yarışı nefes kesiyor… Ama heyecandan değil yetersizlikten

Premier Lig’de salı günü dört maç daha oynandı, işte sonuçlar:

Luton Town – Brighton, 4-0

Fulham – Everton, 0-0

Crystal Palace – Sheffield United, 3-2

Aston Villa – Newcastle United, 1-3

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.