Asya Kupası’nda Katar ve Tacikistan son 16’da

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Asya Kupası’nda A grubunun son maçları oynandı. Ev sahibi Katar ve Tacikistan gruptan ilk iki sırada çıktı.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Asya Kupası'nda son 16 bileti alan iki takım daha belli oldu.

Tarihinde ilk kez Asya Kupası’na katılan Tacikistan A grubunun son maçında karşılaştığı Lübnan’ı geriden geldiği 2-1 mağlup etti. İlk yarısı golsüz geçen maçta ikinci devreye hızlı başlayan Lübnan 47’nci dakikada Basser Jradi’nin attığı golle 1-0 öne geçti. 56’ncı dakikada Kassem Al Zein’in kırmızı kart görmesiyle maçın seyri değişti. 10 kişi kalan rakibi karşısında ataklarını arttıran Tacikistan 80’inci dakikada Parvizdzhon Umarbayev’un ayağından bulduğu golle eşitliği yakaladı. Uzatma anlarına 1-1 eşitlikle girilen maçın 90+2’nci dakikasında Nuriddin Khamrokulov’la golü bulan Tacikistan hem maçı hem de turu aldı. Bu galibiyetle puanını dörde yükselten Tacikistan grubu ikinci sırada bitirirken Lübnan’ı da son sıraya gönderip turnuvanın dışına itti.

Grubun bir diğer maçında ev sahibi Katar Çin’i konuk etti. Maçı 1-0 kazanan Katar kalesini üç maçta da gole kapatarak namağlup şekilde grubunu lider bitirdi. Üst tura çıkmayı ikinci müsabakalar sonucunda garantileyen Katar için bu maç bir formalite maçından öte değildi. Buna rağmen evinde tribünleri dolduran seyircilerine galibiyet hediye etmek isteyen Katar’da sahaya yansıyan etkili oyun ve mücadele gücü yüksek futbol dikkat çekti. Hasan Al-Haydos’un golüyle Çin’i 1-0 mağlup eden Katar’ın rakibi çapraz grubunda oynanacak maçlar sonucunda belli olacak. Grubu iki puanla üçüncü sırada bitiren Çin ise en iyi üçüncüler arasında olabilmek için diğer tüm gruplardan gelecek sonuçları bekleyecek.

Asya Kupası’nda salı günü B grubu maçlarıyla sürecek. Grubun son maçlarında Avustralya ve Özbekistan liderlik için karşı karşıya gelecek. Bir puanı bulunan Suriye ise henüz puan ya da golle tanışamayan Hindistan’la karşılaşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.