Asya Kupası’nda Mancini elendi, Heung-min Son yola devam

Asya Kupası’nda son 16 turunda iki maç oynandı. Özbekistan, Tayland’ı 2-1'le elerken; Robeto Mancini’nin çalıştırdığı Suudi Arabistan, Güney Kore’ye penaltılarla boyun eğerek turnuvaya veda etti.

Spor 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Güney Kore son dakika golüyle tutunduğu turu penaltılarla aldı.

Katar’da düzenlenen Asya Kupası’nda son 16 turunun en çok merak edilen eşleşmelerinden biri oynandı. Suudi Arabistan ile Güney Kore’yi karşı karşıya getiren mücadelenin ilk yarısından gol sesi çıkmadı. Soyunma odasından hızlı dönen Suudlar ikinci yarının hemen başında Abdullah Radif’le golü buldu ve güçlü rakibi karşısında öne geçti. Güney Kore taraftarları her şeyin bittiğini düşünürken normal sürenin son saniyelerinde Gue-sung Cho sahne aldı ve maçı uzatmalara taşıdı.

30 dakikalık uzatma periyodunda iki takım da fileleri sarsamayınca çeyrek finalisti belirlemek penaltı atışlarına düştü. Penaltılarda rakibine 4-2 üstünlük kuran Güney Kore, normal sürenin son saniyesinde çevirdiği maçtan mucizevi bir çeyrek final bileti çıkarmayı başardı.

Günün diğer maçında Özbekistan ve Tayland kozlarını paylaştı. 37’de Azizbek Turgunboev’le Özbekler 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla kapandı. İkinci devrede Supachok Sarachat’la eşitlik sayısını bulan Tayland 58’inci dakikada skoru dengeledi. Bu golden yedi dakika sonra, mücadelenin 65’inci dakikasında Abbosbek Fayzullaev’in attığı gol Özbekistan’a turu getiren gol oldu. Rakibini 2-1’le eleyen Özbekistan çeyrek finalde ev sahibi Katar’la eşleşti.

Asya Kupası’nda çarşamba günü son 16 turunun geriye kalan iki maçı oynanacak. Bahreyn karşısında Japonya, İran karşısında da Suriye son sekiz bileti arayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.