Ata sporu şaha kalktı

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda yedisi altın olmak üzere 17 madalya kazanan Türkiye takım sıralamasında grekoromen ve serbest stilde zirvede yer alırken kadınlarda ikinciliği elde etti.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Taha Akgül, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda coşkuyla karşılandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde düzenlenen son Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 17 madalya kazanan milliler başarılı bir performans ortaya koydu. Milliler Romanya’nın başkenti Bükreş’te 12-18 Şubat’ta yapılan şampiyonada yedi altın, altı gümüş ve dört bronz olmak üzere toplam 17 madalya elde etti.

Ay-yıldızlılar üst üste 3. kez Avrupa Şampiyonası’ndan 17 madalyayla ayrılırken madalya renkleri dikkate alındığında en başarılı organizasyonunu geçirdi. Macaristan’ın başkent Budapeşte’de yapılan 2022 Avrupa Şampiyonası’nda yedi altın, üç gümüş ve yedi bronz madalya alan milli takım geçen yıl Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’den altı altın, üç gümüş ve sekiz bronz madalyayla dönmüştü.

Serbest stilde tarihi başarı

Türkiye İstanbul’un ev sahipliği yaptığı 1993 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra ilk kez serbest stilde takım halinde şampiyonluğa ulaştı. İkişer altın, gümüş ve bronz madalya kazanan Serbest Güreş Milli Takımı 140 puanla takım sıralamasında 31 yıl sonra zirvede yer alma başarısı gösterdi. Serbest stilde 130 puanla Gürcistan ikinci, 122 puanla Azerbaycan üçüncü oldu.

Taha Akgül 11. kez Avrupa şampiyonuTaha Akgül 11. kez Avrupa şampiyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.