Taha Akgül 11. kez Avrupa şampiyonu

Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 125 kiloda mindere çıkan milli sporcu Taha Akgül Gürcü Geno Petriashvili'yi 5-4 yenerek 11. Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Spor 18 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Taha Akgül Avrupa şampiyonu.

Avrupa Güreş Şampiyonası heyecanı Romanya’da devam etti. Serbest stilde ringe çıkan milli güreşçiler kıtanın en büyüğü olmak için savaş verdi.

Akşam Türk güreşi adına bir final bir bronz madalya maçıyla başladı. 74 kiloda mindere çıkan Soner Demirtaş finalde Taimuraz Salkazanov’a 5-0 yenilerek Avrupa şampiyonalarındaki ikinci gümüş madalyasını elde etti. Soner turnuva kariyerindeki madalya sayısını sekize (üç altın, iki gümüş, üç bronz) yükseltti.

Serbest stil 86 kilodaki üçüncülük maçında ise Osman Göçen ile Ukraynalı Vasyl Mykhailov karşı karşıya geldi. Osman, minderden 8-0 galip ayrılarak 2022’den sonra bir kez daha Avrupa şampiyonasında bronz madalya elde etti.

92 kiloda Feyzullah Aktürk altın madalyaya uzandı. Feyzullah finalde Slovak Boris Makoev’i 8-0 yenerek zafere uzandı. Milli sporcu üst üste üçüncü kez altın madalya sevinci yaşadı. Aktürk bu zaferin ardından “Üç yıldır Avrupa Şampiyonası’nda yenilmiyorum. Burada da tekrar Avrupa’nın en iyisi olduğumu kanıtlamanın gururunu yaşıyorum” dedi.

Gecenin son maçında 125 kiloda Taha Akgül mindere çıktı. Gürcü Geno Petriashvili ile karşılaşan Taha karşılaşmayı 5-4 kazandı. Akgül peş peşe dördüncü, toplam 11’inci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Maçtan sonra konuşan deneyimli isim “İnanın 11. ama Allah şahit ilk günkü gibi stresliyim. Maç bitene kadar arkadaşlarımla, hocalarımla konuşamıyorum” dedi. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’la telefonda görüşen Akgül “30-31 sene sonra takımımız serbest stilde Avrupa şampiyonu oldu” dedi.

Serbest Stil Güreş Milli Takımı 31 yıl sonra Avrupa şampiyonu oldu. 115 puan toplayan milli takım 110 puanlı Gürcistan’ın beş puan önünde yer alırken 107 puanlı Azerbaycan üçüncü sırayı aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.