Atatürk Stadı için Ali Koç’tan büyük özveri, Murat Ülker’den destek

Fenerbahçe'de Tüzük Tadil Toplantısı'nın ardından stadyum isminin Atatürk olarak değiştirilmesi kabul edildi. Bunun üzerine Başkan Ali Koç, isim sponsorluğu için kolları sıvadı. 5 sene için 75 milyon dolar verecek olan Koç'a destek Murat Ülker'den geldi.

Spor 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ali Koç'tan stadyum ismi için büyük özveri.

Fenerbahçe’de stadyum isminin Atatürk olması için Tüzük Tadil Toplantısı sonrası üyelerden yetki alındı. Stadyum isminin Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gerekli izin alındıktan sonra Atatürk olmasına karar verildi.

Bunun üzerine akıllara stadyum sponsorluk anlaşması akıllara geldi. Ajansspor’un haberine göre bu noktada Ali Koç devreye girecek ve yıllık 15 milyon dolardan 5 sene boyunca kulübe sponsor olacak. Toplantıda Ali Koç, sponsorluk konusunda “Merak etmeyin” mesajı vermişti. Bu sözün altındaki sebep Ali Koç’un direkt olarak kulübe 5 senelik bir kaynak yaratacağı, söz konusu kaynak yollu senelik 15 milyon dolar vereceği yönünde. Toplamda 75 milyon doları gözden çıkaracak Koç, bu paranın 25 milyon dolarlık kısmını nakit olarak ödeyecek.

Fenerbahçe'de tarihi genel kurul: Atatürk Stadı'na vizeFenerbahçe’de tarihi genel kurul: Atatürk Stadı’na vize

Fenerbahçe’nin an itibarıyla stadyum sponsorluk anlaşması Ülker’le. Bundan 9 sene önce yapılan anlaşmaya göre Ülker, stadyum isim hakkı için Aziz Yıldırım yönetimindeki Fenerbahçe’yle 10 sene 90 milyon dolar karşılığın anlaşmıştı. Ali Koç’un sağlayacağı kaynak yıllık olarak bu miktarın 6 milyon dolar üstünde. Ülker’in söz konusu anlaşması 2024-25 sezonu sonunda bitecek.

Koç’un sağlayacağı destekle beraber Fenerbahçe, Beşiktaş’ın Vodafone’la yaptığı anlaşmada yıllık 14.5 milyon dolarlık (10 senelik 145 milyon dolar) gelirini geride bırakarak rekor kıracak. Söz konusu anlaşma Türk futbol tarihinin en büyük stadyum sponsorluk anlaşması olarak tarihe geçecek.

Ali Koç’un yapacağı hamleyle beraber Fenerbahçe güncel kurla 5 yıllık stadyum isim geliri olarak 1 milyar 950 milyon lira alacak. Bu tutar Galatasaray’ın RAMS ile yaptığı anlaşmadan fazla. Sarı-kırmızılılar RAMS ile yıllık 213 milyon liradan olmak üzere 5 seneliğine anlaşmıştı. İkinci yıldan itibaren TÜİK ve ENAG’ın enflasyon rakamlarının ortalaması alınarak zam yapılacaktı. Bugün itibarıyla Galatasaray’ın anlaşmadan elde edeceği gelir 5 yıl için 40 milyon dolara bu da günümüz döviz kuruyla 1 milyar 100 milyon liraya denk geliyor.

Eda Erdem'in heykeli dikiliyorEda Erdem’in heykeli dikiliyor

Murat Ülker destek verdi

Konuyla alakalı olarak gazeteci Candaş Tolga Işık’a açıklamalarda bulunan Murat Ülker “Ali Koç beyin bu gayretini (stadın adının Atatürk olarak değiştirilmesi) takdir ediyorum, kongre üyelerini de tebrik ediyorum. Duyduğum kadarıyla Ali beyin yeni stad sponsorluk teklifini ise memnuniyetle karşılıyorum. Fenerbahçelilik budur” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.