Ateş adam 100 metreyi 17 saniyede koştu

39 yaşındaki Jonathan Vero, giydiği özel elbisenin üstüne verilen ateşle beraber 100 metre koştu ve koşusunu 17 saniyede tamamlayarak Guiness Dünya Rekorlar kitabına girdi.

Spor 17 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ateş adam, iki kulvarda rekorlar kitabında.

Guiness Rekorlar Kitabı enteresan rekorlarla dolu. Bu rekorların bir kısmı sportif başarılarla alakalı. Bu başarılardan bir başkasına 39 yaşındaki itfaiye eri Jonathan Vero imza attı.

Jonathan Vero, alev alev yanarken 100 metreyi en hızlı koşan insan olarak tarihe geçti. 39 yaşındaki itfaiyeci Washington Post’a yaptığı açıklamada “Ateşten korkmuyorum, ateş benim için bir tutku” şeklinde konuştu. Vero, üzerindeki özel elbise alev almış vaziyette 100 metrelik mesafeyi 10 saniyede koştu. Toplamda 272.25 metre koşan Vero, daha önceki 24.58 saniye ve 204.23 metre gibi rekorları tarihe gömdü.

İtirazı kabul edilen Caster Semenya: Adalet yerini bulduİtirazı kabul edilen Caster Semenya: Adalet yerini buldu

Vero 2022 Eylül’de kırdığı rekorları tazelemiş oldu. O dönemki rekorların sertifikaları Guiness tarafından henüz geçtiğimiz hafta 39 yaşındaki itfaiyeciye gönderilmişti. Vero, “Kırabileceğim daha çok rekor olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. Vero koşu esnasında alevlerdenn korunmak adına üç kat koruma kıyafeti giyiyor. Çıplak yanık jeli üstüne ateşe dayanıklı eşofman ve uzun kollu tişört giyen Vero, bunun üstüne yine alev kontrol jeliyle kaplı bir tulum giyiyor. Bunlarla birlikte bir de yüzüne maske takıyor. Vero son olarak eldivenleri ve botları da dahil olmak üzere yangın giysisini giyiyor. Vero, son derece ağır kıyafetlerle beraber 100 metreyi o kadar kısa bir sürede kat etmeye çalışıyor.

Vero koşusunu yaparken meslektaşları da yanındaydı. Herhangi bir terslikte her an müdahale etmek için koşu sırasında kendisiyle beraber koştular. İtfaiyeci, koşu sonrasında sırtından ve hamstringinden ufak yaralanmalar yaşadı. Ancak Vero, yaralanmaların kullandığı kremlerle beraber iyi durumda olduğunu belirtti. Vero bu yaralanmaları “Bu tarz rekorlar kırıyorsanız bazı tehlikeleri göze almak zorundasınız” şeklinde açıklıyor.

Just Stop Oil’in bu seferki hedefi WimbledonJust Stop Oil’in bu seferki hedefi Wimbledon

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.