Atletizmde heyecan sürüyor Burkina Faso tarih yazıyor

Budapeşte’de devam eden 19. Dünya Atletizm Şampiyonası’nın heyecanı kaldığı yerden devam etti. Erkekler 3 adım atlamada altın madalyayı kazanan Burkina Fasolu Fabrice Zango, ülke tarihinde ilk altın madalyayı alarak tarihe geçti.

Spor 23 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Afrikalı atlet tarih yazdı.

Atletizm dünyasının kalbi son günlerde Budapeşte’de devam eden 19. Dünya Atletizm Şampiyonası’yla atıyor. Şampiyon birçok görkemli ana olduğu gibi özel ilklere de sahne oluyor. 3 adım atlama erkeklerde Burkina Fasolu sporcu Fabrice Zenga, ülke tarihinin ilk altın madalyasını kazandı. Zenga “Şu kocaman gülen ağzıma bakın. Bu size her şeyi anlatıyor. Çok fazla zorluk vardı, şüphelerim vardı, güçlükler yaşadım. Bu altın madalyayı almak için çok yol kat etmem gerekti” dedi.

Öte yandan dün yapılan yarışlarda kadınlar 1500 metrede Kenyalı Faith Kipyegon, 3.54.87’lik derecesiyle şampiyonluğa ulaştı. Geçen yıl aynı disiplinde altın madalya kazanan Kipyegon, son iki olimpiyatta da şampiyon olmuştu. Aynı branşta Etiyopyalı Diribe Welteji 3.55.69’le ikinci, Hollandalı Sifan Hassan, 3.56.00’la üçüncü oldu.

Kadınlar disk atmada ABD’li Laulauga Tausaga, 69.49’la kariyerinin en iyi derecesini elde ederek altın madalya kazandı. Bir başka ABD’li Valarie Allman, 69.23’lük derecesiyle gümüş, son dünya şampiyonu Çinli Bin Feng 68.20’lik derecesiyle bronz madalya elde etti.

Noah Lyles zirvedeNoah Lyles zirvede

Erkekler 3 bin metrede son dünya ve olimpiyat şampiyonu Faslı Soufiane El Bakkali, 8.03.53 zamanıyla altın madalya kazandı.

Erkekler yüksek atlamada İtalyan Gianmarco Tamberi, 2.36 ile dünyada yılın en iyi derecesini elde ederek şampiyon oldu. Aynı dereceyi (2.36) ikinci hakkında elde eden ABD’li JuVaughn Harrison gümüş, art arda üç kez dünya şampiyonu olan Katarlı Mutaz Essa Barshim ise 2.33’le bronz madalya elde etti. Tamberi ve Bashim, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ortak altın madalya kazanmışlardı.

Bugün beş milli sporcu yarışlarda boy gösterecek. Ersu Şaşma sırıkla atlama, Eda Tuğsuz cirit atma, Ramil Guliyev 200 metre, Tuğba Danışmaz üç adım atlama ve Tuğba Güvenç 3 bin metre engellide seçmelerde yarışacak.

Salih Korkmaz olimpiyat kotasını aldı, Hollandalı atletlerin büyük şanssızlığıSalih Korkmaz olimpiyat kotasını aldı, Hollandalı atletlerin büyük şanssızlığı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.