Avrupa basketbolunda bir devir kapandı, Kyle Hines emekli oldu

16 yıl boyunca Avrupa'da forma giyen uzun oyuncu Kyle Hines basketbol kariyerini sonlandırdı. Hines Olympiacos, CSKA Moskova ve Milano gibi takımların formasını terletmişti.

Spor 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Kyle Hines basketbolu bıraktı.

Avrupa basketbolunda son 16 yılın en etkili uzunlarından biriydi Kyle Hines. Basketbol kariyerine son verdiğini açıkladı. Modern dönemin en özel uzunlarından biri olan Hines aslında yalnızca 1.98 boyundaydı. Yeni nesil basketbolda bırakın şutör gardı forveti, oyun kurucu pozisyonundaki oyuncuların boyları artık Hines kadar. Ancak o dev gibi uzunların arasında hem uzun kolları hem de eşsiz atletizmiyle var olmayı başardı. 1.98’lik boyu top hakimiyetinin iyi olmasını sağlıyordu. Milano’daki koçu Ettore Messina onun bu özelliğinden yararlanmak için kariyerinin sonunda hücuma top getiren uzun olarak bile kullandı. O Hines basketbol kariyerine artık son verdi.

Hines için Avrupa yolculuğu 2008’de başladı. NBA draftında seçilemedikten sonra rotayı Avrupa’ya çeviren oyuncu İtalya İkinci Ligi’nde Andrea Trinchieri yönetimi altında Veroli’de oynamaya başladı. 2010-11’de Brose Bamberg fırsatı bulan Hines bu fırsatı daha iyi değerlendiremezdi. Burada Bundesliga, Almanya Kupası ve Süper Kupa üçlemesini yapan oyuncu ligin ve All-Star maçının en değerli oyuncusu seçildi. Bu başarılar ona EuroLeague kapısını açtı. Bu kapıdan Olympiacos imzasıyla girdi. 2012 ve 2013’te EuroLeague şampiyonluğu yaşayan oyuncu daha sonra Rusya’ya CSKA Moskova’ya gitti. 2020’ye kadar burada forma giyen oyuncu iki EuroLeague şampiyonluğu da burada yaşadı. Hines daha sonra yatırımlarını artıran Milano’ya gidip bir kez daha dörtlü final görse de burada hayalini kurduğu EuroLeague şampiyonluğu yaşadı. Hines 16 yıllık profesyonel basketbol kariyerini 2024’te bitirdi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kyle Hines (@sirhines42)’in paylaştığı bir gönderi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.