Avrupa Birliği’nin başkentinde sarı-lacivert gece

Fenerbahçe, Konferans Ligi son 16 turu açılışını Brüksel'de yapacak. Sarı-lacivertlilerin Union SG ile karşılaşacağı maç saat 23:00'te başlayacak.

Spor 7 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İsmail Kartal, karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında deplasmanda Belçika’nın Union Saint-Gilloise ekibiyle Brüksel’de karşılaşacak. Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal düzenlenen basın toplantısında hem Konferans Ligi hem de Süper Lig’de şampiyon olmak istediklerini söyledi. Kartalşöyle konuştu:  “Rakibimiz iyi mücadele ediyor, koşan bir takım. Organize bir oyun oynuyorlar. Bunların hepsini izledik ve oyuncularımıza anlattık. Biz de güçlü bir takımız. Kaliteli oyunculara sahibiz. Bu turnuvanın başından beri söylüyoruz. Gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedefliyoruz. Burada elimizden geleni yapıp, İstanbul’a iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz. Türkiye ligi ve Konferans Ligi şampiyonluğunun ikisini de istiyorum. Üç günde bir maç oynuyoruz ama en önemli maç yarınki maçımız. Elimdeki oyuncuların en idealine yakınını sahaya sürmeye çalışıyorum. Batshuayi duygusal bir çocuk, iyi bir oyuncu. Onu ne zaman oynatacağımızı, hangi maçta neler vereceğini iyi biliyorum. Onu iyi tanıdım. Bizim için lig de Avrupa maçları da çok önemli. Sabah karar vereceğim.”

‘Maçta her şey olabilir, ama biz yarıştayız’

Avrupa’da olmayı çok önemsediklerini belirten Fenerbahçe’nin hocası,  “Karakterli bir takıma sahibiz. Futbolda her kulvarda gideceksiniz diye bir kural yok. Rakibimiz de buradan elendi. Biz bugüne kadar çok maç oynadık. Milli takıma gidenler 50’nci maçını oynayacak. Bu çok yüksek bir rakam. Bu kolay değil. Bugün Liverpool’da 13 sakat oyuncu var. Bütün futbol adamları çok maç oynamaktan yakınıyor. Fazla maç oynadığımız için o gün (Ankaragücü) takımımızı konsantre edemedik ve kupadan elendik. Turu geçebiliriz ya da elenebiliriz ama bizim şampiyonluk yarışımız devam ediyor” dedi.

Union saflarından bildiriyorum: İşçilerle 'bobo'lar Fenerbahçe'yi bekliyorUnion saflarından bildiriyorum: İşçilerle ‘bobo’lar Fenerbahçe’yi bekliyor

Fenerbahçe’de altı eksik

Fenerbahçe’nin Belçika’ya giden kafilesinde dört eksik dikkat çekti. Avrupa kadrosuna adı yazılmayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun kadroda yer almazken, ligde oynanan Hatayspor mücadelesinde ayağına darbe alan Rodrigo Becao da riske edilmedi. Ayrıca sakatlıkları süren İrfan Can Kahveci ve Joshua King’in de karşılaşmada forma giymesi beklenmiyor.

Grafik: AA

Hakem Portekizli, mekan Anderlecht’in

Union SG’yle Türkiye saati ile 23:00’te, Anderlecht Stadı’nda (Lotto Park) mücadele edecek Fenerbahçe’nin maçını Portekizli hakem Joao Pinheiro yönetecek. Pinheiro’nun yardımcılıklarını Bruno Jesus ve Luciano Maia yapacak. H grubunu lider tamamlayarak direkt son 16 turuna katılmaya hak kazanan sarı-lacivertliler, ilk maçında avantajlı bir skor arayacak.

Avrupa sahnesinde 267’nci perde

Union SG karşısında Avrupa’daki 267’nci maçına çıkacak olan Fenerbahçe, şimdiye kadar çıktığı 266 maçta 105 galibiyet alırken 55 kez berabere kaldı, 106 defa da sahadan yenik ayrıldı. Fenerbahçe, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 360 kez havalandırırken, kalesinde ise 380 gol gördü.

Konferans Ligi’nde 15’inci sahne

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonunda yarın 15. maçını oynayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde daha önce yaptığı 14 maçta 10 galibiyet ve dört yenilgi yaşadı. Söz konusu müsabakalarda 38 gol atan Fenerbahçe, kalesindeki 19 gole engel olamadı. Belkiça’nın Başkent’i Brüksel’de oynanacak müsabakanın rövanşı, 14 Mart Perşembe günü Ülker Stadı’nda olacak.

Ali Koç'tan fragman: Çirkinlik rekabeti yapıyoruz ama böyle gitmeyecekAli Koç’tan fragman: Çirkinlik rekabeti yapıyoruz ama böyle gitmeyecek

Konferans Ligi son 16 turunda oynanacak diğer maçlar şöyle…

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu programı.

20.45 Ajax (Hollanda)-Aston Villa (İngiltere)
20.45 Molde (Norveç)-Club Brugge (Belçika)
20.45 Olympiakos (Yunanistan)-Maccabi Tel Aviv (İsrail)
20.45 Sturm Graz (Avusturya)-Lille (Fransa)
23.00 Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-PAOK (Yunanistan)
23.00 Maccabi Haifa (İsrail)-Fiorentina (İtalya)
23.00 Servette (İsviçre)-Viktoria Plzen (Çekya)

EURO 2024'e geri sayım başladı: Kaldı 100!EURO 2024’e geri sayım başladı: Kaldı 100!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.