Avrupa futbolunda sakatlık kâbusu: Son kurban Carvajal

LaLiga dokuzuncu hafta mücadelesinde Real Madrid, sahasında Villarreal'i 2-0 yendi ancak kaptanını sakatlığa kurban verdi. Dizinden sorun yaşayan Dani Carvajal ağır sakatlık geçiren futbolcular kervanına katıldı.

Spor 6 Ekim 2024
Carvajal de diz sakatlığı kurbanı oldu.

Avrupa futbolu sezon başı itibariyle birçok yıldız futbolcunun uzun süreli diz sakatlıklarıyla sarsılıyor. Futbolcular bundan haftalar önce yoğun maç takviminden şikayet etmeye başlamışlar ve bu yolda grev yapma haklarını kullanabileceklerini dahi belirtmişlerdi. FIFA ve UEFA, zaten yoğun olan takvime yeni yeni organizasyonlar ekleyerek maç sayısını artırıyorlar. Bu da elbette makine değil birer insan olan sporcuların sağlığı için risk oluşturuyor.

Söz konusu durumun somut yansımaları 2024-25 sezonunun başı itibariyle kendini göstermeye başladı. Barcelona kalecisi Marc Andre Ter Stegen çok ciddi bir diz sakatlığı geçirdi ve sezonu kapadı. Manchester City’nin İspanyol yıldızı Rodri de aynı şekilde dizinden sakatlandı. Arsenal maçında acı içinde yerde kalan deneyimli oyuncunun da çapraz bağı sorunu yaşadığı ve sezonu kapadığı belirtildi. Ciddi sakatlık yaşayan ve sezonu kapatan oyunculara bir yenisi eklendi.

Real Madrid, LaLiga dokuzuncu hafta mücadelesinde sahasında Villarreal’i konuk etti. Madrid maçın son anlarına 2-0 önde girdi. Dört dakika duraklama oynanacak maçın 90+3. dakikasında Dani Carvajal rakibinin sahip olduğu topa arkadan müdahale etmek istedi. Carvajal şanssız bir sakatlık geçirdi ve acı içinde yerde kaldı. Oyuncu sahayı sedyeyle terk ederken endişeli bakışlar sakatlığının ne kadar büyük olduğunu kestirmeye çalışıyordu.

Oyuncunun çapraz bağ sorunu yaşadığı ve sezonu kapadığı ortaya çıktı. İspanyol futbolcu yaptığı açıklamada “Ciddi bir çapraz bağ yaralanması olduğu doğrulandı, ameliyat olmam ve birkaç ay sahalardan uzak kalmam gerekecek. Şimdiden iyileşmeye başlamayı ve bir canavar gibi geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Mesajlarınız için hepinize çok teşekkür ederim, kendimi çok sevildiğimi hissediyorum” dedi.

Carlo Ancelotti maçın ardından endişeli ve üzgün olduğunu belirterek “Son zamanlarda fikstür yoğunluğundan kaynaklı olarak sık sık olan bir şey çok önemli bir oyuncumuzun başına geldi” dedi. Deneyimli sağ bek oyuncusunun sekiz ila 10 aylık bir tedavi süreci ardından gelecek sezonun başıyla beraber yeşil sahalara dönmesi bekleniyor.

Avrupa'dan futbol: Bertuğ'dan ilk gol, Nuri Şahin kayıp, Inter'de Thuram'ın gecesiAvrupa’dan futbol: Bertuğ’dan ilk gol, Nuri Şahin kayıp, Inter’de Thuram’ın gecesi

Vefanın da büyüğü Madrid’den

Gelen haberlere göre sezonu kapatması beklenen Carvajal’in sözleşmesi uzatıldı. Real Madrid, 32 yaşındaki kaptanıyla yola devam etme kararı aldı. Carvajal bu karar üstüne “Real Madrid’e ve başkanımız Florentino Pérez’e sadece şükran sözcüklerim var. Böyle gibi bir günde, 2026’ya kadar devam edeceğimizi duyurarak, dünyanın her bakımdan en iyi kulübünün ne olduğunu, paylaştığımız başarıların bizi nasıl mutlu ettiğini, ama asıl ruhun zor olanlarda ortaya çıktığını aktarıyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.