Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlardan iki altın bir gümüş!

Avrupa Güreş Şampiyonası kadınlar 68 kilo finalinde Ukraynalı rakibi Tetiana Sova Rizhko'yu 5-2 mağlup eden Buse Tosun Çavuşoğlu, altın madalyanın sahibi oldu.

Spor 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Türk kadını güreşte de sporseverlerin göğsünü kabarttı.

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda heyecan kadınlardaki mücadeleyle devam etti. Ringe çıkan milli sporcular yine büyük başarılara imza attılar. Finale çıkan üç kadın sporcudan ikisi minderden zaferle ayrıldı ve Türk sporseverlerin göğsünü kabarttı.

İlk olarak kadınlar serbest stil 50 kilo finalinde Azerbaycan’dan Mariya Stadnik’e tuşla mağlup olan Evin Demirhan Yavuz, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ancak gecenin ilk zaferi Buse Tosun Çavuşoğlu’ndan geldi. Buse, kadınlar 68 kilo finalinde Ukraynalı rakibi Tetiana Sova Rizhko’yu 5-2 mağlup etti ve altın madalyaya uzandı.

Buse bu büyük başarının ardından konuştu ve “İnşallah olimpiyatlarda altın madalyayla tekrar aynı röportajı yaparız, tekrar bir araya geliriz” sözlerini dile getirdi. Aynı kiloda gümüş madalyayı Ukraynalı Tetiana Sova Rizhko, bronz madalyaları ise Çek Adela Hanzlickova ve Bulgar Mimi Nikolova Hristova elde etti.

Son olarak 76 kiloda Yasemin Adar final mücadelesi için mindere çıktı. Yasemin, Ukraynalı Anastasia Shustova ile karşı karşıya geldi. İlk kısmı 1-0 biten maçta Yasemin ikinci kısımda gaza bastı. Bir dakika sekiz saniye kala skor 10-1 Yasemin lehine geldi. 12-1 teknik üstünlük sağlayan olimpiyat madalyalı güreşçi böylece altın madalyaya uzandı. Yasemin kariyerinde yedinci kez Avrupa’nın en büyüğü oldu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.