Avrupa’da beraberlik gecesi

Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Konferans Ligi'nde Başakşehir deplasmandan beraberlikle dönerek turu kendi sahalarında yapacakları maça bıraktılar. Süper Lig maçları ertelenen üç takım kendi evinde kazanırsa gruplara kalacak.

Spor 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir sahadan beraberlikle ayrıldı.

Türkiye, UEFA ülke puanında Çekya ile dokuzunculuk için çekişiyor. O yüzden alınacak her puanın ayrı bir önemi bulunuyor. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde Young Boys’a 3-2 yenilmesinin ardından Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir gruplara kalmak için avantajlı skor almak için deplasman maçlarına çıktı.

Beşiktaş, geçen sezon Konferans Ligi’nde aynı grupta bulunduğu Lugano ile bu kez Avrupa Ligi’ne girebilmek için karşı karşıya geldi. İstanbul’un siyah beyazlı takımı önce 1-0 sonra 3-1 öne geçtiği maçta iki kez İsviçre temsilcisine yakalandı. Maç 3-3 bitti. Bu maçın rövanşı haftaya Tüpraş Stadı’nda yapılacak ve kazanan takım yoluna Avrupa Ligi’nde kaybedense Konferans Ligi’nde yoluna devam edecek.

Beşiktaş kaçtı, Lugano yakaladı! Tur İstanbul'a kaldıBeşiktaş kaçtı, Lugano yakaladı! Tur İstanbul’a kaldı

İsvicre’de oynayan bir başka takımsa St. Gallen ile karşılaşan Trabzonspor’du. Abdullah Avcı’nın yoğun eleştirilerle geçirdiği haftada bordo mavililer rakibi karşısında başarılı bir oyun sergiledi. 0-0 biten mücadelede 87’de St Gallen’in golü VAR müdahalesiyle faul nedeniyle iptal edildi. Bu maçın rövanşı haftaya perşembe Trabzon’da oynanacak. Kazanan takım Konferans Ligi gruplarına kalacak kaybeden ekipse Avrupa’ya veda edecek.

Abdullah Avcı nefes, Trabzonspor ise avantajı aldıAbdullah Avcı nefes, Trabzonspor ise avantajı aldı

Konferans Ligi’nde mücadele eden Başakşehir ise St. Patrick’s Athletic deplasmanında İrlanda’daydı. Favori görüldüğü maçta Boz Baykuşlar bir türlü istediği oyunu sergileyemedi. Maç başladığı gibi 0-0 sona ererken turu geçecek takım İstanbul’da belirlenecek. Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in bu hafta sonu oynayacağı karşılaşmalar ise Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ertelendi.

İrlanda'da Başakşehir direkten döndüİrlanda’da Başakşehir direkten döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.