Galatasaray’da Alper Durur gitti, Milos Paden geldi

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, koç Alper Durur ile yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılılar geçen sezon Durur önderliğinde EuroCup finali oynamıştı ancak bu sezon lige iyi bir giriş yapamayıp 5 maçta 3 kez yenilmişti. Sarı-kırmızılılarda yeni koç Milos Paden oldu.

Spor 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da Milos Paden dönemi

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda sezona kötü girişin faturası Koç Alper Durur’a kesildi. Durur, 5 maç sonunda alınan 3 mağlubiyetin ardından görevinden alındı. Galatasaray Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada “Galatasaray Çağdaş Faktoring’de başantrenörlük görevi yapan Alper Durur ile yollarımız ayrılmıştır. Alper Durur’a görevi süresince kulübümüze vermiş olduğu emeklerden ötürü teşekkür ediyor, bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar diliyoruz.” sözlerine yer verildi.

Durur 2022-23 sezonu başında Galatasaray’ın başına geçmiş ve takımı geçen sezon EuroCup finaline taşımıştı. Sarı-kırmızılılar EuroCup finalinde Asvel’e iki maçta da kaybederek kupanın uzağında kalmıştı. Bu sezon başında 1+1 yıllık yeni bir sözleşme imzalanan Durur’la sezona başlayan Cim-Bom özellikle transfer döneminde sıkıntılar yaşamıştı. Devşirme uzun Teaira McCowan’ın Çin’e transfer olmayı tercih etmesi, yeni transferlerden Nallysha Smith’in sakatlık sorunu ve Tiffany Mitchell’ın WNBA’de sezonunun uzamasıyla beraber sarı-kımrızılılar yeni döneme sorunlu bir giriş yapmıştı. Durur yönetimindeki ekip sezona Emlak Konut galibiyetiyle başlasa da ardından Fenerbahçe’ye sonra İzmit Belediyespor’a 10 sayının üzerinde farklarla kaybetti. Geçtiğimiz hafta ligde henüz galibiyeti bulunmayan Hatay Büyükşehir Belediyespor’u yenerek nefes alan sarı-kırmızılılar cumartesi günü oynanan Botaş karşılaşmasını uzatmada son saniye basketiyle kaybetti.

Yapılan 5’te 2’lik kötü başlangıçla bu süreç 9. sırada geçilebildi. Söz konusu hayal kırıklığının faturası taze sözleşme uzatılan Alper Durur’a kesildi ve tecrübeli isimle yollar ayrıldı.

Savaş basketbolu da vurdu: EuroLeague'den iki maça ertelemeSavaş basketbolu da vurdu: EuroLeague’den iki maça erteleme

Paden dönemi

Galatasaray sezonun geri kalanında Milos Paden’e emanet olacak. Paden uzun süre Fenerbahçe’nin eski koçu Marina Maljkovic’in ekibine yardımcı olarak görev yaptı. Paden 2017-18’de Galatasaray’ın EuroCup kazanan takımında da yardımcı antrenördü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.