Avrupa’nın dev finalleri 2026 ve 2027’de İstanbul’da

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi ile 2027 yılı UEFA Konferans Ligi finallerinin İstanbul'da oynanacağını açıkladı. TFF'den yapılan açıklamaya göre iki final de Beşiktaş Stadı'nda oynanacak.

Spor 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Avrupa Ligi ve Konferans Ligi finalleri İstanbul'a geliyor.

UEFA’da İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Servet Yardımcı Türk futbolseverleri yakından ilgilendiren bir bilgi paylaştı. Yardımcı 2026 UEFA Avrupa Ligi finali ve 2027 UEFA Konferans Ligi finalinin İstanbul’da yapılacağını açıkladı.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen UEFA İcra Kurulu toplantısına Servet Yardımcı da katıldı. Kurul 2026 yılı UEFA Avrupa Ligi finalinin Beşiktaş’ın iç saha maçlarını oynadığı Tüpraş Stadı’nda yapılmasını kararlaştırdı. Dolmabahçe’de daha önce 2019 UEFA Süper Kupa maçı oynanmış, Chelsea’yle oynadığı karşılaşmayı penaltılar sonucu kazanan Liverpool İstanbul’dan bir kez daha kupayla ayrılmıştı.

Konferans Ligi finali Ankara’ya alınabilir

2027 Konferans Ligi finali de İstanbul’da oynanacak. Federasyondan yapılan açıklamaya göre bu maç da Beşiktaş Stadı’nda oynanacak. TFF ayrıca finalin Ankara’ya alınma ihtimalinden de bahsetti. Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi “Ayrıca inşası devam eden Yeni Ankara Stadyumu’nun işlemleri yetişirse 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali’ni tarihimizde ilk kez başkentimize alabiliriz. Bütün bu süreçleri UEFA yönetimiyle, TFF yönetimiyle ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü yönetimiyle istişare ederek geliştirdik. Biz de çok çalışarak üzerimize düşeni yaptık ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapma hakkı, 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliğinden sonra bugün de 2026 UEFA Avrupa Ligi Finali ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali’ni Türkiye’ye getirdik” dedi.

'Dört Büyükler' parayı 'Şampiyonlar Ligi' seviyesinde harcıyor, futbolu Türkiye seviyesinde oynuyor‘Dört Büyükler’ parayı ‘Şampiyonlar Ligi’ seviyesinde harcıyor, futbolu Türkiye seviyesinde oynuyor2027’de Avrupa Oyunları da İstanbul’da

2036 Olimpiyat Oyunları’na aday olan İstanbul’da Avrupa Oyunları da düzenlenecek. Geçenlerde resmi imzanın atılması sonrası 2027 yılında Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da olacağı kesinleşmişti. Böylelikle olimpiyat şehri olma yolunda adımlar atan İstanbul 2026 ve 2027 yılında büyük çaplı spor organizasyonlarıyla test edilecek. İki UEFA finalinin İstanbul’a verilmesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da duyurdu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İmamoğlu “İstanbul uluslararası spor organizasyonlarının merkezi oluyor. 2027 Avrupa Oyunları’ndan sonra 2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 UEFA Konferans Ligi finallerinin de İstanbul’da oynanacağı kesinleşti. İstanbul’a ve ülkemize değer katacak her organizasyonda tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışacağımızı beyan eder, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Türkiye'de futbolun durumu! Sadece 11 kulüp sınıfı geçtiTürkiye’de futbolun durumu! Sadece 11 kulüp sınıfı geçtiUEFA’dan aynı gün yapılan açıklamada 2026 Şampiyonlar Ligi finalinin de adresi belirlendi. Devler liginin 2026’daki finali Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Puskas Arena’da oynanacak. 2027 finali ise Milano’daki San Siro Stadı’nın yenileme planları hakkında yapılacak sunuma bağı olarak eylül ayında İtalya’ya verilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.