Avustralyalı kriketçiye Filistin engeli

Avustralyalı kriket sporcusu Usman Khawaja Filistin’e destek amacıyla Pakistan ile oynanacak maça "tüm yaşamlar eşittir" ve "özgürlük bir insan hakkıdır" yazılı ayakkabılarla çıkmak istedi, ancak engellendi.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kriket sporcusuna İsrail'i protesto engeli.

Ortadoğu’da devam eden savaşın spor sahalarında etkisi devam ediyor. Son olarak kriket sporunun son derece yaygın olduğu iki ülke Avustralya ve Pakistan’ın test maçı öncesi savaşın etkilediği bir olay yaşandı. Avustralyalı sporcu Usman Khawaja maça “tüm yaşamlar eşittir” ve “özgürlük bir insan hakkıdır” yazılı ayakkabılarla çıkmak istedi. Bu  tavrı “siyasi” bulan Uluslararası Kriket Konseyi (ICC) sporcuya izin vermedi.

Khawaja sosyal medya hesabından “ICC’nin görüşüne ve kararına saygı duyuyorum, ancak bununla mücadele edeceğim ve onay almaya çalışacağım” dedi. Khawaja’ya destek veren spor bakanı Anika Wells “Usman Khawaja harika bir sporcu ve harika bir Avustralyalı. Önemli gördüğü konularda konuşmak için her türlü hakka sahip olmalıdır. O da bunu barışçıl ve saygılı bir şekilde yaptı” diye konuştu.

Puma'dan İsrail kararıPuma’dan İsrail kararı

Benzer protestoyu yapmak isteyen sporcular ICC kurallarına göre ihraç cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor. Daha önce futbolda da bazı sporcular yaptıkları paylaşımlar nedeniyle kulüpleri tarafından cezayla karşılaşmıştı. Mainz 05, Fas asıllı Hollandalı Anwar El Ghazi ile bu yüzden yollarını ayırmıştı.

Anwar El Ghazi, Mainz'a dava açtıAnwar El Ghazi, Mainz’a dava açtı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.