Ayça Aykaç’tan yeni sezon ve milli takım hakkında açıklamalar

Vakıfbank’ın ve milli takımın 27 yaşındaki başarılı libero oyuncusu Ayça Aykaç, Ay-Yıldızlı forma altındaki başarılı maratona, Türkiye'de voleybola olan ilgiye, yeni sezona ve hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

Spor 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ayça Aykaç DHA'ya konuştu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Vakıfbank’ta forma giyen 27 yaşındaki libero oyuncusu Ayça Aykaç basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aykaç, Vakıfbank’taki yeni sezon hedeflerinden ve milli takım başarılarından bahsetti.

Ayça Aykaç, “Bu sene Vakıfbank A Takımı’ndaki 10’uncu senem. Gerçekten çok uzun bir süre. Giovanni ile çalışmak için de gerçekten çok uzun bir süre. Vakıfbank dünyanın en iyi kulübü. Bunu her sene aldığı kupalarla her sene Türkiye’deki sıralamasıyla gösteriyor. Uzun yıllar burada kalmayı ve oynamayı istiyorum” dedi.

Voleybolda Ankara ve İstanbul’un büyükleri kazandıVoleybolda Ankara ve İstanbul’un büyükleri kazandı

Uzun boyun avantajı

Voleybola 12 yaşında başladığını söyleyen 27 yaşındaki oyuncu, ilkokulda uzun boylu olduğu için takıma seçildiğini söyledi. “Okulda seçmeler oluyordu. Uzun boyluları seçiyorlardı. O dönemler uzundum. Şimdi takımın en kısalarından biriyim ama o dönem uzundum. Beni seçmişlerdi. Voleybola Bursa’da başladım. Ailemin işi dolayısıyla İstanbul’a gelmek zorunda kaldık. Sonra Vakıfbank’ta sporculuk hayatım devam etti ve bu sezon takımdaki 10’uncu yılım” diye konuştu.

Sezona Süper Kupa’yı kazanarak başlayan Vakıfbank’ın hedefinin hep yukarıda olduğunu söyleyen Ayça Aykaç 2020-21 sezonunda elde ettikleri başarıyı tekrar etmek istediklerini de söyledi.

Vargas Çin'e konsantreVargas Çin’e konsantre

Hedef 5 kupa

Sultanlar Ligi’nin yanı sıra Kupa Voley, Dünya Kulüpler Şampiyonası ve CEV Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Vakıfbank’ta hedeflerin her sene arttığını belirten tecrübeli oyuncu “Son 3 sezonda 5 kupada yarışıyoruz. 2 sene önce bunu başardık ve 5 kupayı müzemize götürdük. Çok zor bir şey. Geçen sene 2 kupa kazandık. Yeni bir takımız bu sezon. Ancak hedefimiz yeniden 5 kupayı da kazanmak. İlk kupayı kazandık ve kaldı 4 kupa. Evet bu durum baskı yaratıyor. Ancak VakıfBank gibi bir kulüpte oynuyorsanız bu baskıya hazır olmanız gerekiyor. Çünkü her zaman 5 kupa hedefiyle yola çıkıyoruz. Hepimiz hazır olup, elimizden gelenin en iyisini yapıp geriye kalan 4 kupayı almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Giovanni ile 10 sene çalışmak…

10 senenin uzun bir süreç olduğunu vurgulayan Ayça, ‘’Giovanni ile çalışmak için de 10 sene gerçekten çok uzun bir süre. VakıfBank dünyanın en iyi kulübü. Bunu her sene aldığı kupalarla her sene Türkiye’deki sıralamasıyla gösteriyor.’’ ifadelerini kullandı. Kariyerini bitirmek için genç olduğunu cümlelerine ekleyen 27 yaşındaki libero, uzun yıllar daha kariyerine Vakıfbank’ta devam etmek istediğini söyledi.

FIVB Milletler Ligi şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonası zaferi ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na alınan kota ile unutulmaz bir yaz geçiren Ayça Aykaç hayallerinin ötesinde bir dönem geçirdiğini söyledi.

Filenin Sultanları Türkiye'de: Sanırım kendimi ölümsüzleştirdimFilenin Sultanları Türkiye’de: Sanırım kendimi ölümsüzleştirdim

“Benim için ‘altın yaz’dı. Sezonun sonunu çok güzel bitirmiştik, kupayla bitirmiştik. Her şey bizim için olabilecek en iyi şekilde oldu. Milli takım sürecinin sonrasında da düğünüm oldu. Düğünüm de hayalimin ötesindeydi. Bu yüzden çok mutluyum. Umarım kulüp ve milli takım dönemim aynı yükselişte devam eder” diyerek unutulmaz yazı özetledi.

Geride kalan yaz aylarında yoğun maç temposundan dolayı zorlandıkları dönemlerin olduğunu paylaşan Ayça Aykaç “Çok zorlandığımız, psikolojik anlamda düştüğümüz anlar oluyor. Milli takım sürecimiz çok yoğun. Kulübümüzde sezon bittikten sonra 1 hafta tatil yapabildik. Dinlenebilmek için yeterli bir süre değildi. Daha sonra milli takımla çalışmalara başladık ve milli takımda program gerçekten çok sıkışık.’’ dedi. Hayatlarının uzaktan göründüğü gibi olmadığını da söyleyen milli sporcu Uzak Doğu’da geçirdikleri sürelerde çok zorlandıklarını ve tek motivasyonlarının izin günleri olduğunu da belirtti. ‘’Biz aslında gittiğimiz şehirlerdeki salonları görüyoruz. Ama elbette ki işimiz bu, bunu bilerek yapıyoruz. Çok yoğun ama keyif alıyoruz.” dedi.

Şampiyonlar Kupası şampiyonu Fenerbahçe'yi deviren Vakıfbank olduŞampiyonlar Kupası şampiyonu Fenerbahçe’yi deviren Vakıfbank oldu

“Hemen bitsin dediğimiz maçlar oldu”

Maçtan önce yorum yapmayı pek sevmediğini söyleyen libero, maçların asla düşündükleri gibi geçmediklerini söyleyerek “3-0 kazanalım erken bitirelim dediğimizde maç genelde 3-2 bitiyor. Çok yorgunuz, 3-0 bitsin, hemen bitsin dediğimiz maçlar böyle oluyor” dedi.

Yaz boyunca milli takımla elde edilen başarıların ardından voleybolun Türkiye’de daha fazla izlenmeye başladığını söyleyen Ayça, “Ben de artık tanınmaya başladım. Önceden bu kadar tanımıyorlardı. Beni yolda çevirip ‘gurur duyuyoruz, çok mutlu oluyoruz’ diyorlar. Ailenizi gururlandırmak tabii ki çok başka bir şey ama Türkiye’yi gururlandırmayı ifade edemiyorum. Çok güzel bir his” dedi.

Milli takımda ve Vakıfbank’ta forma için çok iyi oyuncularla rekabet ettiğini vurgulayan Aykaç “Milli takımda çok iyi liberolar var. Kendi takımımda da çok iyi oyuncular var. Benim için çok zor. Eminim ki onlar için de çok zordur. Gizem olsun, Simge olsun, Aylin olsun üçünün de yaşı benden büyük. Ben daha da gelişip onlardan bir şeyler öğrenebileceğimi düşünüyorum. Öğreniyorum da. Bizim sürekli mücadelede olmamız performansımızı yükseltiyor. Mücadele oldukça Türk voleybolu kazanıyor” şeklinde açıklamalar yaptı.

Bugün oynayacakları Eczacıbaşı maçına da değinen Ayça Aykaç “Geçen sezon rakibimizle deplasmanda oynadığımız maçı kaybetmiştik. Eczacıbaşı geçen sezondan bu yana daha da güçlendi. Zaten güçlü bir ekip. Biz yeni bir takımız. Ben maç için çok heyecanlıyım. Seyir keyfi güzel bir maç izletebileceğimizi düşünüyorum. İnşallah beklendiği gibi olur ve seyircilere güzel bir maç izletebiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

Boskovic şov yaptı, Eczacıbaşı Fenerbahçe’yi 5 sette geçtiBoskovic şov yaptı, Eczacıbaşı Fenerbahçe’yi 5 sette geçti

Röportajın sonunda sorulan sorulara tek cümlelik yanıtlar veren Ayça Aykaç’ın görüntüleri neşeli anlara sahne oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.