Aykut Kocaman: Fenerbahçelilerin Mourinho’ya sabretmesi gerekiyor

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Aykut Kocaman, sarı-lacivertli kulübü destekleyen taraftarların teknik direktör Jose Mourinho'ya sabretmesi gerektiğini belirtti.

Spor 6 Ekim 2024
Aykut Kocaman'dan Jose Mourinho yorumu.

Jose Mourinho, özellikle Galatasaray’a karşı alınan 3-1’lik yenilgiden beri bazı taraftarların eleştiri oklarının hedefi halinde. Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon İsmail Kartal’ın oynattığı oyunun gerisinde, o baskılı ve rakip üstünde üstünlük kuran oyun anlayışının uzağında görünüyor. Kazandığı maçlarda topa rakibinden daha az sahip olan, topa rakibinden fazla sahip olduğu maçlarda ise sonuca gitmekte zorlanan Kanarya’da en fazla eleştirilen isim haliyle Portekizli teknik direktör oluyor.

Ancak bu konuda kulübün eski teknik direktörlerinden ve en büyük efsanelerinden biri olan Aykut Kocaman’dan taraftara bir tavsiye geldi. Kocaman “Başka takım taraftarlarının bir takım mecraları kullanarak Mourinho’nun çalışma ömrünü kısaltacak hamleler yapmalarını anlayabiliyorum. Bu rekabetin ‘çirkinleşmediği sürece’ evrelerinden bir tanesidir. Ama özellikle Fenerbahçelilerin, gerçekten Fenerbahçeli olduklarını düşünenlerin bunun bir süreç olduğunu, çok yetkin bir antrenöre sahip olduklarını, bu yetkin antrenörün de özellikle ana hedefe giderken adımlama metoduyla gittiğini unutmaması gerekiyor” dedi.

Kocaman sözlerine “Hatalar yapacak tabii ki ama o hataları düzelte düzelte gidecektir. Bu insanlar bu seviyelere boşuna gelmiyorlar. Hiçbirimizin olmadığı gibi hatasız değiller. Teknik direktörlük kariyerinde bir süre evrelerden geçerek bugüne geldi. Dolayısıyla ülkeyi, ülke futbolunu tanırken dinamiklerini anlamaya çalışırken bir sürü hata yapacak ama esas yeteneği bu hataları kısa zamanda düzeltmesiyle orantılı” diyerek nokta koydu.

Twente takımla, Fenerbahçe yıldızla güzelTwente takımla, Fenerbahçe yıldızla güzel

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.