Bahçeşehir Koleji Başkanı Begüm Yücel: EuroLeague’de Fenerbahçeliyim

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Begüm Yücel'den çarpıcı açıklamalar.

FIBA Erkekler Avrupa Kupası’nda çeyrek finali garantileyen Bahçeşehir Koleji’nde kulüp başkanı Begüm Yücel, 2022 yılında kazanılan FIBA Avrupa Kupası’nı bu sene de müzelerine götürmek istediklerini söyledi.

İstanbul’da oynanan maçta Sporting Lizbon’u 99-87’yle geçen Bahçeşehir, namağlup unvanını korudu ve son maçlar öncesinde çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. Anadolu Ajansı’na konuşan kulüp başkanı Begüm Yücel, sezon ortasında göreve gelen başantrenör Dejan Radonic’le yakaladıkları ivmenin altını çizdi.

Bahçeşehir'de Sinan Atalay gitti, Dejan Radonjic geldiBahçeşehir’de Sinan Atalay gitti, Dejan Radonjic geldi

Bahçeşehir’in hedefi EuroCup’ta oynamak

Bu sene oynadıkları Avrupa Kupası’nda ipe göğüsleme ihtimallerini vurgulayan Yücel, “Tabii ki bu bir spor ve ne olacağı belli olmuyor, Fenerbahçe maçında olduğu gibi. Ama ben inanıyorum kazanacağımıza. Önümüzdeki sene de EuroCup’a gitmek istiyoruz. Bu kupayı alıp seneye daha güçlü şekilde orada mücadele etmek istiyoruz” dedi.

Uzun vadede EuroLeague hayali var

Bahçeşehir olarak uzun vadeli hedefler arasında EuroLeague’in de olduğunu aktaran Yücel, “Hedeflerimize adım adım gitmek istiyoruz. Hayalimiz THY Avrupa Ligi’nde olmak. Ama önce FIBA Avrupa Kupası’nı alalım, en azından final oynayalım. Ondan sonra hedefimiz haline gelir. Önümüzdeki 5 sene içinde inşallah biz de THY Avrupa Ligi’nde oluruz” diye konuştu.

Anadolu Efes'te Erdem Can dönemi sona erdiAnadolu Efes’te Erdem Can dönemi sona erdi

“EuroLeague’de Fenerbahçe’yi destekliyorum”

Geçtiğimiz hafta mucizevi şekilde uzatmaya gidip Fenerbahçe’nin takımı karşısında kazandığı maçı sezonun en keyifli karşılaşması olarak belirten Yücel, “Ben kendi adıma maç bitmeden sevinmemem gerektiğini öğrendim. Fenerbahçe çok güçlü bir kadroya sahip. EuroLeague’de çok iyi gidiyorlar. Açıkçası EuroLeague’de desteklediğim takım Fenerbahçe. O yüzden ben takımıma da mücadeleleri için tekrar teşekkür ediyorum. Çok güzel bir maç izledik” şeklinde konuştu.

FIBA Avrupa Kupası’nda yoluna dolu dizgin devam eden Bahçeşehir Koleji, Basketbol Süper Ligi’nde aradığını bulamadı. Şimdiye kadar ligde oynanan 18 maçtan 7 galibiyet 11 mağlubiyetle ayrılan İstanbul temsilcisi, sezonun kalanında vites artırıp play-off potası içerisinde normal sezonu tamamlamayı hedefliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.