Balkan futbolu alev aldı: ‘Arnavut inadı’ bir puanı son saniyede kazandı

EURO 2024 B Grubu maçında Hırvatistan ve Arnavutluk karşılaştı. Arnavutların ilk yarıyı 1-0 önde kapattığı maçta Hırvatlar peşpeşe iki gol bulup üstünlüğü sağladı, pes etmeyen 'Arnavut inadı' son saniye gelen golle maçta sonucu beraberliğe bağladı.

Spor 19 Haziran 2024
Muhteşem maçta Hırvatistan ve Arnavutluk 2-2 berabere kaldı.

EURO 2024 B Grubu maçında iki Balkan ülkesi, Hırvatistan ve Arnavutluk Hamburg’da karşılaştı. Fenerbahçeli Livakovic ve Sivassporlu Rey Manaj’ın ilk 11’de başladığı maçta Beşiktaş futbolcusu Ernest Muçi yedek soyundu.

Tribünlerin yarattığı çok ateşli bir atmosferde başlayan maçta ilk kurşunu Arnavutluk sıktı. 11’inci dakikada Asani sağ kanattan ceza sahasına tehlikeli bir orta gönderdi. Kale sahası önünde topa iyi yükselen Laçi yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Hırvatlar yenik duruma düştükten sonra rakip kaleye daha kalabalık yüklenmeye başladı ancak geride verdikleri boşluklar da arttı. Maçta yarım saatlik dilim geride kalırken Arnavutluk kontrataktan ikinci gole çok yaklaştı, ancak kaleci Livakovic takımını maçta tutmayı başardı.

İki takımın da karşılıklı denemeler yaptığı yüksek tempolu ve çok keyifli ilk yarının ardından soyunma odasına önde giren taraf Arnavutluk oldu.

İkinci yarıya Hırvatistan çok daha etkili başladı. Yenilmeleri halinde şampiyonaya veda edeceklerinin bilincinde olan Hırvat futbolcular varını yoğunu ortaya koyarcasına rakip kaleye akın etmeye başladı. Dakikalar 74’ü gösterirken Budimir’in ceza sahasına pasında Kramaric’in yerden sol köşeye gönderdiği top ağlarla buluştu ve Hırvatistan eşitliği yakaladı.

Bu golün verdiği şevkle daha da iştahlanan Hırvatlar hemen iki dakika sonrasında bir kez daha fileleri sarstı. Ceza sahasının solundan son çizgiye inen Budimir topu penaltı noktasına doğru çevirdi. Sucic’in yaptığı vuruşta Arnavut futbolcu Gjasula’ya çarpan meşin yuvarlak filelere gitti ve Hırvatistan kısa süre içinde 1-0 yenik durumdan 2-1 öne geçti.

Kalan sürede Arnavutlar pes etmedi. Gol için rakip kaleye yüklenen Arnavutluk aradığı fırsatı 90+5’te buldu. Hoxha’nın sol kanattan ceza alanına girerek yerden penaltı noktasına gönderdiği topu düzgün vuruşla ağlarla buluşturan Gjasula durumu 2-2’ye getirdi.

Golden sonra oynanan yaklaşık beş dakikalık süre diliminde iki takım da skor üretmek için inanılmaz riskler aldı, ancak Hamburg’dan başka gol sesi çıkmadı. Hırvatistan ve Arnavutluk arasında oynanan bu inanılmaz maç 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı. Bu sonuçla iki takım da şampiyonadaki ikinci maçlarında puanla tanışmış oldu.

Mert Müldür ve Arda Güler Mert Müldür ve Arda Güler “İlk maçların en iyi golü” ödülüne aday

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.